Szép vidéki házak a nyugati megyékben
2017.11.30. 06:00 I TothGeza78

Szép vidéki házak a nyugati megyékben

Ha valakinek nincsen 50-100 millió forintja, ám nyugdíjas éveire mégis egy viszonylag szép, már-már elegáns portát keres, a legjobb környéken, érdemes a nyugat-magyarországi megyékben szétnéznie. Vidéki „gyöngyszemek” következnek az osztrák határhoz közel.

Aki már elmúlik 45-50 éves, az sokszor elkezd azon morfondírozni, hogy hová fog visszavonulni idősebb éveire. A legtöbben a nyaralóhelyüket építik ki az évek, évtizedek alatt. De akinek nincsen ilyen, lehet jól teszi, ha szétnéz az ország gazdagabb vidékein.

Ma még a legjobb, nívós nyugati falvakban is szinte fillérekért lehet nívós házakat, birtokokat választani. A felhozatal elképesztő. Vidéki házakból 5 és 20 millió forint közt több mint 15 ezer darab kelleti magát. Ebből a hatalmas felhozatalból szemezgetünk most.

15 millió forintos irányáron már 3 szobás családi házat vehetünk Vas megye egyik pici falujában, Rumban. A ház 1500 nm-es telken fekszik és nagy méretű gazdasági épület és garázs is tartozik hozzá.

rum_csaladi_haz.png

Aki Bécshez nagyon közel szeretne letelepedni, akkor már mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. A Hegyeshalomhoz közeli Levél községben egy nem éppen hibátlan állapotú ház már közel annyiba kerül, mint a jobb Pest környéki agglomerációban.

Levélen ez a 80 m2-es 3 szobás tégla ház, frekventált helyen nagy telekkel (ami 1500m2) már 17 millió forintba kerül. Bár a telek a későbbiekben könnyen értékesíthető, de jelenleg egyben eladó. A felújításra váró ingatlan szerkezetileg jó állapotban van, ahogyan a tető is, de az épületre inkább alapos felújítás vár, még gáz sincsen kiépítve (igaz a telken belül van). Szóval 5-6 millióba bizonyosan belekerül még e ház felújítása.

level_csaladi_haz.png

 

Címkék: vidék családi ház eladó ház zöldövezet eladó ingatlan eladó ingatlanok kiadó ingatlan Levél Rum otthontérkép eladó/kiadó Nyugat-Dunantúl Szombathely környéke Mosonmagyaróvár környéke vidéki eladó ingatlanok vidéki eladó családi házak Szombathely családi ház Mosonmagyaróvár családi ház Nyugat-Dunántúl ingatlan Nyugat-Dunántúl családi ház Rum családi ház Levél családi ház Rum eladó ház Levél eladó ház