Budai telkek - csak milliárdosoknak
eladó/kiadó
2017.11.25. 06:00 I TothGeza78

Budai telkek - csak milliárdosoknak

Akinek soha nem volt kérdés az, hogy milyen ruhát vagy cipőt vegyen meg magának vagy a gyerekének és világ életében a „naposabbik oldalon” élt, az talán el sem tudja képzelni, hogy a Dunának az átellenes, pesti oldalán is van élet.

Az ilyen típusú embernek kár is emlegetni azt a tényt, hogy Pest külső kerületeiben 20-30 millió forint környékén egészen takaros építési telkeket lehet kifogni, ha valaki családi ház építésében gondolkodik. Mert Budán, sőt Buda közvetlen környékén ez az árszint lényegében ismeretlen. Buda belső részein 100 millió forint alatt nagyon kevés az értelmes ajánlat, különösen, ha a II. kerületről van szó. 

Itt van például ez a 1259 nm-es telek, amelyen egy 100 nm-es felújítandó családi ház is található 105 millió forintért. A telek a házzal, Istenhegy egyik csendes utcájában fekszik. 

istenhegy_telek.png

Igaz, ezért az árért már örök panorámás tágasabb telket is kapunk, mint például ez a 1259 nm-es istenhegyi telek, amely közel van a tömegközlekedéshez és a bevásárlási lehetőségekhez is. Ám értékét csökkenti, hogy egy két szintes, 100 nm-es, felújítandó vagy bontandó családi ház is található rajta.

Ennél jelentősen olcsóbbat csak a II. kerület külsőbb részén találunk, az egykori üdülőövezeti jellegű környéken, de semmiképpen sem a II. kerület belsejében. Aki azonban mindenképpen jó környéken szeretne lakni és van 40-50 milliója pusztán a telekre, annak érdemes például ezt az ajánlatot megnéznie.

Ez az Erzsébet telki városrészben lévő nem túl nagy és nem is hatalmas házzal beépíthető Vezér utcai telek sem kevesebb, mint 46 millió forintot kóstál.

vezer_uti_telek.png

Az előbbi példához hasonló áron tágasabb, nagyobb családi ház építésére is alkalmas telket csak a III. kerületben találunk, persze annak sem a belső részein. Például Ürömhegyen 50 millió forintért az előbb említett Vezér utcai telekhez képest dupla akkora telket árulnak. Erre már két lakásos társasház, vagy ikerház is felhúzható és a közlekedés is relatíve közel van. Persze ez össze sem hasonlítható a II. kerület presztízsével.

uromhegy_telek.png

Címkék: panoráma építési telek zöldövezet Budapest otthontérkép eladó/kiadó budapesti ingatlanok Budapesti építési telkek építési telek Buda telek Ürömhegy telek XII kerület telek II kerület építési telek Istenhegy