Olcsó és drága luxus a Vár környékén
eladó/kiadó
2017.11.12. 06:00 I TothGeza78

Olcsó és drága luxus a Vár környékén

Vannak a városnak olyan örök érvényű kiemelt részei, ahol sosem volt olcsó az ingatlan. Mostanában azonban az árak igen csak elszálltak az olyan kiemelt részeken is, mint az I. kerületi Várnegyed. Itt a lakásoknál az igazi vízválasztót az jelenti, hogy van-e panoráma és ha igen, az csak erősen kompromisszumos-e vagy teljes értékűnek nevezhető.

Amelyik lakás valódi „full” panorámával rendelkezik, ott az egy négyzetméterre vetített ár, szinte sosincs egymillió forint alatt. Még akkor sem, ha 100-150 négyzetméteres lakásokról van szó, hiszen a különlegességet mindig meg kell fizetni. Itt van például ez a Dunától távolabb eső, de a Parlamentre azért panorámásnak mondható 109 nm-es, 2+2 szobás Vízivárosi lakás, amelynek az irányára 139 millió forint. Ez 1,3 milliós négyzetméterárat jelent, pedig egy tetőtéri, eléggé tagolt mennyezetekkel megáldott otthonról van szó. Az ára tehát annak ellenére magas, hogy sem teljes panoráma, sem hibátlan belső tér nincsen.

vizivaros_lakas.png

Persze, ha valaki beéri kompromisszumos megoldással, az ennél jóval olcsóbban is talál ingatlant a környéken. Itt van például ez a 3 szobás Krisztinavárosi lakás, amely mindössze 44,9 millió forint és még tágasnak is mondható, hiszen 112 nm-es.

A kompromisszumokat viszont hosszan lehet sorolni, hiába 400 ezer forintos a négyzetméterár, hiszen a teljes lakást teljesen szét kell verni, nem sok mindent érdemes megőrizni az eredeti belsőből. Bár utcafrontiak az ablakok, vélhetően forgalmas útra néznek; előny is lehetne ez esetben, hogy a harmadik emeleten van a lakás, ugyanakkor az azért kiderül a hirdetésből, hogy lift sincsen.

krisztinavaros_polgari.png

A ház ugyan polgári, de felújítatlan és a nagyobb belmagasságok miatt a harmadik emelet is inkább négy emeletnek felel meg. Mindezek ellenére még fantáziadús az ajánlat, de nem árt 20-30 milliós felújítási költséggel kalkulálni. Azaz bár a magunk kedvére alakíthatjuk a lakást, de ehhez a mai építőipari káoszban még az említett nagy összeg ellenére is egy évnyi türelem és rengeteg utánajárás is kell. Ha mindent beleszámolunk, akkor lehet, hogy ugyanott vagyunk, mintha egy gyönyörű állapotú lakást nézünk ki.

Címkék: lakás luxus panoráma várnegyed kiadó lakás eladó lakás Budapest luxuslakás Parlament Krisztinaváros Budai Vár Víziváros otthontérkép budapesti lakásárak felújítandó lakások budapesti lakások eladó/kiadó budai lakások Budapest I kerület felújított lakások budapesti eladó lakások budapesti ingatlanok felújítandó budai lakások felújított budai lakások eladó lakások Budapest I kerület eladó ingatlanok Budapest I kerület