Miért is rossz a földszinten lakni?
2017.11.07. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Miért is rossz a földszinten lakni?

Kukabűz, mászkálás, betörés, hideg – sarkítva ettől félelmetes egy földszinti vagy első emeleti panel. Valójában persze nincs érdemi különbség a magasabban fekvő ingatlanokhoz képest, az ár viszont tényleg alacsonyabb. Íme, pár jó vétel az aktuális kínálatból!

A panelek földszinti, magasföldszinti és az első emeleti lakásai jellemzően olcsóbbak és nehezebb túladni rajtuk, mint magasabban fekvő társaikon.

Összegyűjtöttük, milyen hátrányokat emlegetnek a földszintellenesek:

  • a járókelők bebámulnak,
  • az éjszakai dorbézolók különösen zavaróak,
  • a ház lakói folyton jönnek-mennek, és a bejárati ajtó non-stop csapódik,
  • a földszinti szemétledobó végén tanyázó kukák bűzlenek,
  • házfüggő ugyan, de egy földszinti lakás elég hideg,
  • az elsőre simán „beugrik” a betörő, míg a 10. emeleten nem fenyeget ez a veszély.

Egy szépen felújított, normálisan karban és rendben tartott házban persze mindez a tapasztalatok szerint nem áll fent, hiszen a bejárati ajtó hangtalanul záródik, a kukákat rendszeresen ürítik, és a szeméttároló ajtaja jól zár, a fűtési/szigetelési rendszer pedig szintén új.

Számos előnye van viszont a földszinten vagy az elsőn lakni:

  • akkor sem kell cipekedni, ha elromlik a lift,
  • az alattunk lakó semmiképpen nem zavar, hiszen nincs is,
  • ha kizárod magad a lakásból, viszonylag könnyű bejutni.

Mindenki döntse el maga, melyik érvelő fél pártjára áll, mi viszont hozunk néhány alkalmi vételt a földszinti vagy az elsőn lévő panelek közül, Budapestről.

Újpalota legcsendesebb, legnyugodtabb részén a Páskom parkban eladó ez a 2 + 1 fél szobás földszinti 68 négyzetméteres lakás 22,9 millió forintért.

paskom3.jpgKattints a képre még több fotóért!

A panelprogram részeként az épület 12 centis szigetelést kapott és napkollektorokat is elhelyeztek a tetőn. A lakást is teljesen felújították, beleértve az elektromos hálózatot, a vízvezetékek cseréjét, a fürdőszobát és a WC-t is.

paskom2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az ingatlanhoz tartozik egy szintén felújított nagy erkély és a pincében egy másfél négyzetméteres tároló is.

A IV. kerületi Galopp utcában 21,5 millió forint az irányára ennek a 67 négyzetméteres, első emeleti, igényesen felújított otthonnak.

galopp1.jpgKattints a képre még több fotóért!

A lakás nyugati fekvésű, ablakai sétálóutcára néznek, a nappaliból franciaerkély nyílik. A lépcsőház nyugodt, tiszta, több kamerával felszerelt, lifttel ellátott. Az ingatlant 15 pontos biztonsági bejárati ajtó védi, két klíma van (a nappaliban és a hálóban), s a radiátorok is újak.

A III. kerületi Raktár utcában 25 millió forintért kínálják ezt a 63 négyzetméteres 2 és fél szobás magasföldszinti panelt. A ház itt is a panelprogram keretében újult meg, az ingatlanhoz pedig tartozik egy 6 négyzetméteres loggia is.

raktar1.jpgKattints a képre még több fotóért!

És hogy ne maradjanak ki a 60 alattiak sem: a XIII. kerület parkos részén a Rákospatak partján, a Jász utcában található ez a 43 négyzetméteres nappali + félszobás szerkezetileg és esztétikailag is felújított lakás egy csúsztatott zsalus házban. Irányára 20,9 millió forint.

jasz1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Címkék: panel lakás eladó panelprogram földszint eladó ingatlan négyzetméter Budapest III. kerület XV. kerület otthontérkép IV. kerület