Óriási a szórás a tizedik emeleti paneleknél
2017.11.01. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Óriási a szórás a tizedik emeleti paneleknél

Összehasonlítottuk néhány 10. emeleti, jó állapotú panellakás árát Budapesten és kedvelt vidéki városokban – Pécsett, Kaposváron, Gödöllőn –; drasztikus különbségeket találtuk. A négyzetméterár 150 ezer forint alól kezdődik, és 400 fölött áll meg.

Az odáig rendben is volna, hogy természetesen a városok, sőt városrészek között is jelentős az árkülönbség az ingatlanpiacon. De mi a helyzet vajon az olyan kevéssé ideális fekvésűnek gondolt kéglik esetében, mint például a 10. emeleti panelek?

Ezekről a lakásokról sokan úgy gondolják, hogy számos hátrányuk van:

  1. ha elromlik a ház összes liftje, a babakocsival közlekedők, idősek, betegek, kutyások gyakorlatilag megoldhatatlan problémával szembesülnek,
  2. e lakások fölött csak a csupasz tető van, tehát nem fűt fölülről semmi, ami igenis érezhető a rezsiköltségben,
  3. a felszálló meleg levegő viszont az egész házból itt „gyűlik össze”, tehát a lakás télen elviselhetetlenül meleg (a 10. ellen érvelők népes táborát jellemzően utóbbi két állítás látszólag ellentétes volta sem szokta megzavarni)
  4. költözni, bevásárolni és egyáltalán: minden nehezebb, hosszabb ideig tart itt.

Ugyanakkor a 10. emeletiek jellemzően egy külön kasztot alkotnak a házban, a panoráma pedig egyértelműen innen a legjobb.

Nézzük, mekkora a szórás árban az ország különböző szegleteiben!

Kaposvár: 148.000 forint/négyzetméter

kaposvar3.jpgKattints a képre még több fotóért!

A Füredi utcában 8 millió forintért eladó ez az 52 négyzetméteres 2 szobás panel. Fekvése kelet-nyugati, és tartozik hozzá egy 2 négyzetméteres erkély is. A társasházat kívülről leszigetelték, a fűtőtesteket egyedi mérőkkel látták el, az ablakokat pedig hőszigetelt üveggel bírókra cserélték.

Pécs: 312.000 forint/négyzetméter

pecs1_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

A Bajcsy-Zsilinszky utcában 1 + fél szobás, 40 négyzetméteres, igényesen felújított, csodaszép lakáska várja új tulajdonosát 12,5 millió forintért cserébe. Az ingatlan az Árkád mellett található, panorámás, csendes. Újak a vízvezetékek, a burkolatok, a parketta, a lefolyórendszer, a villany, az egész fürdőszoba, minden helyiségbe egyedi világítást szereltek.

Gödöllő: 340.000 forint/négyzetméter

gd2_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

A Dózsa György úton 15,3 millió forintért kínálják ezt a 2 szobás, 45 négyzetméteres örökpanorámás, teljes körűen felújított panelt. Valóban szuper a kilátás a városközpontra és az egész környékre.

Budapest, XIII. kerület: 412.000 forint/négyzetméter

13_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Angyalföldön, a Duna Pláza közelében ez az 58 négyzetméter (1 + 2 fél szoba) 23,9 millió forintba kerül most. A nyílászárókat panelprogram keretében cserélték csakúgy, mint a ház lépcsőházáét plusz a postaládákat. A vételárba a teljes beépített konyhabútor gépesítéssel együtt beletartozik. A lakás világos és panorámás.

Young City lakópark, a belvároshoz közel, mégis zöld környezetben

Címkék: panel kaposvár eladó vidék panoráma panelprogram panellakás eladó ingatlan négyzetméter Pécs Budapest Gödöllő XIII. kerület otthontérkép