Még mindig hirdetnek lakásokat villanyoszlopon
eladó/kiadó
2017.10.30. 06:02 I TothGeza78

Még mindig hirdetnek lakásokat villanyoszlopon

Csak járok-kelek a városban és meglepve látom, hogy még ma a XXI. században nyakig benne csücsülve sem halt ki a fára ragasztott hirdetés, melyről telefonszámokat lehet letépkedni. Mint nem is olyan rég, elmélkedtem már erről, talán nem véletlen, hogy ezek a múlt századi relikviák, az ingatlanpiac őskövületei mind a mai napig élnek, sőt virulnak.

Ezen információs cetlikből ugyanakkor kirajzolódnak az ingatlanpiac forrongó-változó trendjei. Elég az oszlopokra vetni egy-egy pillantást és rögtön látjuk a helyi ingatlan kínálat egy részét, bármerre is járunk. Ahogy jövünk kifelé Budapestről egyre gyakoribbak a nem ingatlanosok, hanem átlagemberek által kiragasztott tacepaók. Ezeken természetesen nem az aranyárban mért panel lakások, hanem a jellemzően a rendszerváltás előtt épült hatalmas és - valljuk meg - elképesztően korszerűtlen, energiafaló házmonstrumok kelletik magukat.

Budapesttől 20 percre található településen, Kistarcsán találtuk ezt a 140 nm-es, 3 szobás 1970-ben épült házat, amelyhez 1986-ban hozzáépítettek. A tetőt is megújították új cserepekkel. 29,9 millióért hirdetik, de még pár milliót kell a ház korszerűsítésére költenie az új tulajdonosnak.

kistarcsa_regi_haz.png

A városba befelé haladva azután feltűnnek a külső kerületek panellakásai, ám ha igazi felújítandó darabot keresünk, akkor érdemes a kusza írással írt szedett-vedett oszlopragaszokat is szemügyre venni. Ugyanis itt lelhetünk rá az igazi gyöngyszemekre, és persze a teljesen elszállt árakkal próbálkozó tulajdonosokra is. De maradjunk az előbbinél. Bár manapság az internet korában már nem jellemző az alulinformáltság, de azért könnyen előfordulhat, hogy vannak, akik még a tavalyi áron próbálkoznak megválni otthonuktól.

Kőbányán, a Bányató utcában lévő panel háztömbök egyikében hirdetik ezt a szépen felújított lakást irreális áron. A lakás ugyan tágas, 68 nm-es, 3 szobás, de 27 millió forintos (!) áron hirdetik. Ilyen kínálati áron vagy nem akarnak megválni a tulajdonosok a lakásuktól, vagy picit várniuk kell a megfelelő vásárlóra.

banyato_kobanya.png

Az is könnyen lehet, hogy a kusza íráskép valóban olyan hirdetőt takar, aki nincs képben a piaccal, vagy éppen sürgős számára az eladás. Kifejezetten vannak olyan ingatlant keresők, nem is kevesen, akik egy jól körülhatárolható, szűkebb környék ajánlatait keresik.

Nekik kifejezetten ajánlott a kiszemelt háztömbök közvetlen közelében böngészni, akár a villanyoszlopokat, akár az élelmiszerboltok e célra rendszeresített hirdetőtábláit, és a helyi önkormányzati lapok hirdetési oldalait. Akik haladnak a korral, azoknak pedig a releváns Facebook csoportokban érdemes szétnézni, vagy akár keresési igényeiket egyszerűen kiposztolni, akár több alkalommal is.

Young City lakópark, a belvároshoz közel, mégis zöld környezetben

Címkék: lakás kiadó eladó panoráma családi ház eladó ház zöldövezet eladó ingatlan kiadó ingatlan Budapest Kistarcsa otthontérkép eladó/kiadó felújítandó családi házak Budapest X kerület felújított lakások felújított lakás Kőbánya Pest megye ingatlan Pest megye családi ház