Akár építkezhetünk is a megújuló Naplás-tó környékén
Négyzetméter
2017.10.21. 06:00 I galerika

Akár építkezhetünk is a megújuló Naplás-tó környékén

A XVI. kerület tipikus kertváros, ahol az emberek gyakrabban pattannak biciklire, azaz a kerékpár az egyik fő közlekedési eszköz, ha a kerületen belül kell elintézni valamit. Ezért is kapott a kerület két évvel ezelőtt egy szuper bringautat, hosszan, a Szilas-patak mentén.

fejlesztes-16ker1.JPG

Kép forrása: hurrautazunk.blogspot.hu

A fejlesztésekre sokat adó önkormányzat ezúttal a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton indult a kerékpárút közösségi tereinek bővítése érdekében, és a Fővárosi Közgyűléstől a projekt teljes tartalmára támogatást kapott.

Szokásos sorozatunk legutóbbi részében megnéztük, hogyan újul meg Rákospalota „fő utcája”, most lássuk, milyen fejlesztések várhatóak a Szilasmenti bringaút környékén. A projekt két sarkalatos pontja a Naplás-tó környékének fejlesztése, és a Sarjú utca 5. szám alatti, fővárosi tulajdonban lévő, mezőőri, szolgálati ingatlan hasznosítása.

fejlesztes-16ker2.jpg

A Naplás-tó mellé egy fogadóépületet terveztek, amelyben horgászjegy árusításra és egy büfé létesítésére lesz lehetőség, illetve egy akadálymentes WC is helyet kap, a tó melletti erdőben pedig egy kilátó kerül megépítésre. A mezőőri szolgálati ingatlanon egy közösségi tanya létesül, és egy új gyalogoshidat is építenek a Szilas-patakon.

Most lássuk, milyen ingatlanokat kínálnak a környéken. A kerületben nagy arányban kínálnak családi házakat, és az átlag négyzetméterárak sem veszélyesek, jóval 400 ezer forint alatt vannak. Azoknak pedig, akik a CSOK-ot és az áfavisszatérítést kihasználva inkább maguk építenék fel otthonukat, jó hír, hogy néhány építési telekhez is hozzá lehet jutni. De nézzük most, milyen otthont találhat, aki azonnal szeretne költözni.

Itt van mindjárt ez a kertkapcsolatos lakás Cinkotán, az Európa Lakóparkban. Igaz, jóval az átlag felett van a négyzetméterára, de cserébe egy újszerű, lakberendező által berendezett otthont kapunk.

fejlesztes-16ker3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

De luxusvillákból sincs hiány, ez a jóval átlagáron felül kínált családi ház például egy duplatelken áll, és tekintélyes méretekkel, 500 négyzetméterrel és 6 szobával rendelkezik. Ezenfelül finn szauna, szolárium és kültéri medence is tartozik hozzá, belső tere pedig a feng shui szerint lett kialakítva.

fejlesztes-16ker4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Persze szűkebb keretből is lehet lakást találni a környéken. Ezt a 83 négyzetméteres, 3+1 szobás lakást például átlagáron kínálják a Bökényföldi úton. A tetőtéri lakás egy jó állapotú társasházban található.

fejlesztes-16ker5.JPG

Még több képért kattintson a fotóra!

Áron alul is szép otthonokat lehet kapni, ezt a 70 négyzetméteres, 2+1 szobás lakást például Mátyásföldön hirdetik, az Újszász utcában. A napfényes, világos lakás egy társasház földszintjén található, ablakai a kertre néznek.

fejlesztes-16ker6.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Ennek a Töltény utcai családi háznak szintén alacsonyabb a négyzetméterára az átlagosnál, 330 négyzetméteres alapterülete miatt azonban már csak a tehetősebbek engedhetik meg maguknak. Ezért az árért cserébe borovi fenyőből készült ablakokat, kandallót és könyvtárszobát is kapunk.

fejlesztes-16ker7.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Szintén átlagár alatt kínálják ezt az újszerű családi házat a Farkasfog utcában. A 2001-ben épült nappali + 5 hálószobás ház központi klímával, redőnyökkel, automata kertkapuval és garázskapuval és öntözőrendszerrel is felszerelt.

fejlesztes-16ker8.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Átlagárak! Mielőtt vásárolsz (X)

Nyerjen Philips termékeket!(x)

Címkék: fejlesztések lakásvásárlás lakáskiadás eladó ház városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás XVI. kerület Szilas-patak Cinkota Mátyásföld Naplás-tó szilasmenti kerékpárút