Mennyi az élet? - Hatvan
Eladó/kiadó
2017.09.30. 06:00 I TothGeza78

Mennyi az élet? - Hatvan

Heves megye fővárosát, Egert és másik hírességét, Gyöngyöst már bebarangoltuk más cikkeinkben, azt kutatva, hogy mennyibe kerül az élet, különös tekintettel a jövedelmi viszonyokra és a lakások vételi árára, illetve bérleti díjaira. Most nézzük Hatvant!

Hatvan a Budapesthez legközelebbi hevesi nagyváros, és talán a legtöbb nagy nemzetközi cég is ide települt. A fővároshoz való közelség tehát érezhető a jövedelmi viszonyokon és természetesen az ingatlanárakon is, legyen szó akár vásárlásról, akár lakásbérlésről.

De nézzük is a fizetéseket: a nagyvállalatok Hatvanban és környékén is arról panaszkodnak manapság, hogy nem igazán találnak munkaerőt. Az egyik környékbeli cégvezető például egyenesen a Győr-Moson-Sopron megyei helyzethez hasonlította azt, ami Hatvanban és környékén van, persze valamivel (de nem sokkal) szerényebb fizetések mellett sem találnak munkaerőt.

Azaz nettó 200 ezer forint felett kell fizetni egy szakmunkásnak vagy egy sofőrnek is, nem is szólva a még magasabb, vagy éppen ritkább feladatokról.

A magasabb fizetések és a nagyobb munkalehetőségek, és persze a főváros említett közelsége mind-mind feljebb hajtják az ingatlanok bérleti díját és vételárát is. Természetesen nem kell csillagászati árakra gondolni. A kijjebb eső Új-Hatvanban már bő hatmillió körül kínálnak klasszikus kétablakos kádár-kockát. Az 56 nm-es, 2 szobás pici ház mindössze 6,3 millióba kerül és erős felújítást igényel, amelyet a hirdetés szövegében ki is emeltek. 

hatvan_kadar_kocka.png

Nézzük ezután a belvárosi lakásárakat Hatvanban. A központban már egy jóval kisebb, mindössze 33 négyzetméteres, igaz szép állapotú lakás már közelíti a 9 millió forintot.

hatvan_szep_allapotu_lakas.png

 

Az albérletárak is jóval-jóval magasabbak az Egerben vagy Gyöngyösön tapasztalt 60-70 ezer forintos kezdő szintnél. Egyrészt a válaszék is kicsi, de még fontosabb, hogy az árak 20-30 százalékkal magasabbak, ami persze főként a jelentős munkalehetőségekről szól, illetve arról, hogy a munkáltatók jelentős összeggel támogathatják a munkavállalók albérleti költségeit!

Íme egy szép lakás Hatvanban, ami már nem kevesebb mint 100 ezer forintért kelleti magát. 65 nm-es, 2 szobás és egy belvárosi lakótelepen található. 

hatvan_alberlet.png

 

Címkék: lakás vidék albérlet családi ház zöldövezet kiadó lakások eladó lakások Hatvan otthontérkép eladó/kiadó eladó családi házak kiadó családi házak vidéki családi házak vidéki lakások vidéki ingatlanok ingatlanok Hatvan Hatvan albérlet