Mennyi az élet a Mátra alján? - Gyöngyös
Eladó/kiadó
2017.09.25. 06:00 I TothGeza78

Mennyi az élet a Mátra alján? - Gyöngyös

Kevesen tudják, hogy nem csak Mátrafüred, Mátraháza és Sástó, de még a Kékes-tető (Magyarország legmagasabb pontja) közigazgatásilag Gyöngyös városához tartoznak.

A város teljes népessége alig haladja meg a 30.000 főt, így szép fekvése ellenére sem bír túlzottan nagy vonzerővel, igaz az utóbbi években betelepült nagyobb cégek azért sok új lehetőséget kínálnak. Ha csak a korábbi városok esetén már említett ár, illetve költségösszehasonlító weboldal, a Numbeo adatait nézzük, könnyen tévedhetünk, hiszen az elmúlt másfél évben mindössze négyen szolgáltattak adatot az oldalnak a gyöngyösi árszínvonalról. Budapesten az adatközlők száma közel 600 fő ugyanezen idő alatt.

Így hát érdemes fenntartással kezelni a gyöngyösi nettó fizetés 66,4 ezer forintos adatát. Ugyanakkor az ingatlanárak már sokkal többet elmondanak egy adott város relatív népszerűségéről az országon belül, vagy összehasonlítva a megye (és a szomszédos megyék) hasonló méretű városaival.

Nézzük is meg, hogy mennyibe kerül Gyöngyös belvárosában egy olcsóbb, nem túl nagy lakás. Az egyik legkedveltebb lakótelepen, a Bethlen Gábor úton szép állapotú, 56 nm-es, 2 szobás lakás 10 millió forint alatt kelleti magát. 

gyongyos_10_milla_alatti.png

Egy ugyanilyen lakás a főváros jobb lakótelepén, még a pesti oldalon is 18 millió forint fölött lesz. Bár ez azt jelenti, hogy Gyöngyösön egy normál lakótelepi átlaglakásért több, mint nyolc esztendőnyi nettó alapfizetést kérnek, miközben Budapesten annyival magasabbak a bérek, hogy itt csak hat év körüli nettó keresetünket kell otthagyjuk egy hasonló kvalitású lakásért.

Gyöngyös északi városrészében egy felújított négy szobás, 125 nm alapterületű családi házat már 21,9 millió forintért meg lehet vásárolni. Ez szintén alatta van a budapesti vagy Budapest környéki árszintnek. 

gyongyos_csaladi_haz.png

Ha bérelni szeretnénk vagy bérelni vagyunk kénytelenek Gyöngyösön, akkor persze sokkal jobb a helyzetünk, mintha Budapesten kellene albérletet vadásznunk. A Mátraalján található nagyvárosban már 65-70 ezer forintért két tágas szobával ellátott, minőségi bútorokkal berendezett nívós és jó környéken lévő lakások közül tudunk választani. Szintén a Bethlen Gábor utcai lakótelepen egy 56 nm-es, 2 szobás bútorozott lakás bérleti díja havonta 70000 Ft. Igaz, a lakás közepes állapotban van és a bútorok sem a legújabb dizájnt követik. 

gyongyos_kiado.png

 

 

 

 

 

Címkék: lakás vidék albérlet családi ház zöldövezet családi házak eladó ingatlanok kiadó lakások Mátra Gyöngyös eladó lakások otthontérkép kiadó ingatlanok eladó/kiadó eladó családi házak kiadó családi házak vidéki családi házak vidéki lakások vidéki ingatlanok gyöngyösi ingatlanok eladó gyöngyösi lakások eladó gyöngyösi családi házak ingatlanok Gyöngyös vidéki albérlet albérlet Gyöngyös