Budai „hegyvidék” Pesten
2017.09.19. 06:00 I TothGeza78

Budai „hegyvidék” Pesten

Létezik Budapest XIV. kerületének egy olyan szeglete, ahol csend és nyugalom honol. Szinte vidéki a hangulat, friss levegőn, parkokon át sétálhatunk el a közértig vagy az iskoláig.

A szépen gondozott parkokban számtalan, szintén karbantartott játszótéren gyerekzsivajt, illetve a csendesebb zugokban a padon ülve madárfüttyöt hallgathatunk.

Zugló Törökőr részén, az Újvidék tér és környéke budai miliőt áraszt, a környező utcákban főként családi házakat, néhány lakásos társasházakat, valamint a többnyire 1960-as években épült, klasszikus négyemeletes, lift nélküli téglaházakat láthatunk.

Ezen a részen található lakások jó része újonnan épült házakban található, átlagosan 600.000 Ft/négyzetméter áron vásárolhatjuk meg az újszerű, nem túl nagy otthonokat. De még a nagyok sem sokkal olcsóbbak négyzetméterre vetítve.

Itt van például ez a tágas, földszinti lakás, amely az Újvidék térről nyíló egyik utcában, az Újvilág utcában található. A lakás déli tájolású, kertkapcsolatos és egy tíz éve épült, néhány lakásos társasházban található. A házat parkok és csendes mellékutcák veszik körül, olyan érzésünk támad, mintha vidéken lennénk. Az 58 nm-es, 1+2 szobás (10 nm-es terasszal) lakás nem hibátlan, ám ezen a környéken mégis 39, 9 millió forintot kérnek érte!

ujvilag_utca.png

 

Ha régebbi használt lakást keresünk éppen, akkor itt találunk kisebbet, nagyobbat is, de a választék nem túl széles, a magas árak ellenére is gyorsan gazdára találnak a meghirdetett lakások.

Nem csoda, hiszen ez a környék szinte egy „kis falu” a nagyvárosban. Aki családdal szeretne ide költözni, annak szemfülesnek kell lennie, hogy megcsípjen egy szép állapotú, megfelelő terekkel bíró lakást, még akkor is, ha sok pénze van.

Találtunk itt egy hatalmas, 160 nm-es, két generációnak is alkalmas családi (iker) házat. A közel 65 milliós ára nem mondható éppen barátinak, de a kerületnek ez a része abszolút kertvárosias, ugyanakkor autóval, de akár tömegközlekedéssel is egy ugrásra vagyunk a belvárostól. 

ujvidek_ter_ikerhaz.png

A családoknak egyébként minden szempontból ideális Törökőr ezen része, sétatávolságra találhatunk bevásárlási lehetőségeket, óvodát, iskolát, akár templomot is.

Egyedülállóknak vagy fiatal pároknak is kedvelt helynek számít, hiszen egy átdolgozott, fárasztó nap után, kifejezetten pihentető a hazatérés. A fenti linken (és a lentebbi képen) egy másfél szobás, tetőteres lakás közel 24 millió forintért kelleti magát, és bár szép állapotú a lakás, a ház nem vadonatúj. A környék emlegetett miliője az, amit meg kell itt fizetni!

A környék egyedüli hátrányként a tömegközlekedés említhető, amely a metró hiánya miatt, csak felszíni közlekedést (ritkán járó troli, messze lévő 7-es buszcsalád, és a 1,5-2 buszmegállóra lévő 1-es villamos) jelenthet. Ha viszont reggel mondjuk kifogjuk a dugókat, az picit bosszantó lehet. Ha egyszer jobb lesz a tömegközlekedés, akkor nem is képzelem el, mennyi lesz itt a lakások négyzetméterára...

ujvidek_setany_pici_lakas.png

Címkék: lakás eladó ház zöldövezet eladó ingatlan eladó lakás kiadó ingatlan kiadó lakások Zugló eladó lakások otthontérkép zuglói lakásárak eladó/kiadó eladó zuglói lakások zuglói lakások eladó ikerház zuglói tégla lakások eladó kislakás eladó budapesti lakások eladó családi házak Zugló eladó új lakások Budapest XIV kerület Zuglói albérletek eladó budapesti ingatlanok kiadó budapesti ingatlanok Zugló Törökőr Zugló Újvilág utca Zugló Újvidék sétány eladó lakás családoknak