Vállalható otthonok a pesti agglomerációban
Eladó/kiadó
2017.09.17. 06:00 I TothGeza78

Vállalható otthonok a pesti agglomerációban

Manapság mindenki Budapestre tart, de a távolabbi vidékekről érkezők, sokszor nem számolnak azzal a lehetőséggel, hogy nem csak egy dohos belvárosi bérházba, vagy egy külvárosi panelbe érdemes beköltözni, hanem a Budapesthez közeli települések is jó alternatívát nyújthatnak.

Persze hazai viszonylatban egy hatalmas városról van szó, és a többség el sem tudja képzelni, hogy Budapesten belül is könnyen lehet másfél-két órát autózni két célállomás között, a közösségi közlekedésről nem is beszélve. Magyarán, aki mondjuk a délkeleti régióból érkezik, annak a Dél-pesti kerületek mellett a Dél-Pesthez közeli községek és városkák is szóba jöhetnek. Különösen, amikor a Budapest táblán belül sokszor megduplázódnak az árak, miközben nem is feltétlenül gyorsabb bejutni egy külső kerület széléről, mint például egy Pest melletti község vasútállomáshoz közeli otthonából.

Budapesten, Pestszentlőrinc, Szentimre kertvárosban egy ikerház fél felső szintjén kialakított 80 nm-es, szép állapotban lévő lakás 24,9 millió forintba kerül. 

szentimre_kertvaros_hazresz.png

Ugyanakkor, Pestlőrinctől egy karnyújtásnyira (Budapest szélétől kábé 10 km-re) Üllő központjában, egy 80-as években épült kétszintes ikerházfél, amely 106 nm-es, 8 millióval kevesebbe kerül. Igaz, némi korszerűsítést azért igényel ez az otthon. 

ullo_csaladi_ikerfel.png

Nyilvánvalóan, ha valaki az észak-keleti országrészből érkezik, az nem Csepel vagy Budafok környékét fogja preferálni, mert így egy-másfél órával is hosszabb lehet „hazajutni” a rokonokhoz, barátokhoz vagy ismerősökhöz.

Az Örs vezér tértől 20 percnyire, Mátyásföldön, a Jókai lakótelepen egy szép állapotban lévő, 65 nm-es (2+fél szobás) lakás 21,28 millió forintért keresi a gazdáját. A környék biztonságos, kertvárosi jellegű és sok zöld felülettel rendelkezik. 

jokai_ltp.png

 

Ugyanezen a vonalon, Gödöllőn (18 km-re Budapesttől) egy HÉV megállóhoz nagyon közel lévő 2 szobás, 59 nm-es lakás 18 millió forintba kerül. Ha vonatra ülünk, akkor 40 perc alatt Budapestre juthatunk, ha autóval közelítjük meg a várost, akkor mindössze 30 perc alatt bejutunk, autópályán. Sokan választják az ingázást naponta akár munkahelyre, akár iskolába. 

palotakert_godollo_2_szobas.png

Aki pedig Észak-nyugat felől szokott Pestre érkezni, nem Kelet-Pesten keresgél, hanem Óbudán és a környező településeken. Békásmegyert leszámítva azonban, Óbuda is kellően drága ahhoz, hogy ne kerülhetne szóba Budakalász, Pomáz és térsége.

Óbudán, egy két szobás (52 nm-es) felújított állapotban lévő panel lakás 23 millió (!) forintos áron hirdeti magát. 

obuda_lakas.png

Egy szentendrei, szintén két szobás panel lakás - igaz némi szépítgetést igényel - kicsit olcsóbban, 18,5 millió forintért vehető meg. Szentendre központját 30 perc alatt elérhetjük a HÉV vonalon. 

szentendre_panel.png

Címkék: vidék zöldövezet agglomeráció Budapest Szentendre eladó lakások otthontérkép eladó/kiadó panel lakások Budapest XVI kerület eladó budapesti lakások Budapest Jókai lakótelep vidéki lakások vidéki ingatlanok gödöllő lakás üllő ikerház pestszentlőrinc ikerház szentendrei lakások