Ez még Pest megye!?
ELADÓ/KIADÓ
2017.08.18. 06:00 I TothGeza78

Ez még Pest megye!?

Egy fővárosban szocializálódott átlagember sokszor nem is tudja, hogy Pest megyének milyen eldugott szegletei vannak.Ráadásul tele jó áron kínált ingatlanokkal.

Pest megye óriási – legalábbis Magyarországi viszonylatban: itt ugyanis 47 város és 139 község található, népessége 1,24 millió fő, a főváros közelsége évtizedek, sőt évszázadok óta sok betelepülőt vonzott. Különös azonban, hogy a megye távolabbi szegletei mennyire vidékiesek. Ezt jó értelemben is nézhetjük, hiszen csendes, nyugodt kis települések, illetve apró városok szegélyezik, főként a megye keleti és déli végeit.

A megye keleti szeglete különösen kellemes vidék, hiszen a gödöllői dombság lankáin olyan kevéssé ismert csendes községek vannak, mint Szentlőrinckáta, Tóalmás, Zsámbok, Szentmártonkáta vagy Nagykáta. Érdekes módon ezek a települések igen csak messze esnek Budapesttől, már csak az autópálya hiánya miatt is, így sokkal inkább a gazdaságilag eléggé fejlett Jászsághoz kapcsolódnak. Jászberény környékén számos nagy gyártó rendelkezik jelentős üzemekkel. A megye ezen csücskeiben az ingatlanárak nem hogy a budapesti, de még a Budapesthez közeli szintet sem érik el. Nagykátán 7-10 millió forintért is elfogadható állapotú házakat lehet találni. 

Nagykátán, a Körte utcában egy 130 nm-es, 3 szobás, tetőtér beépítéses házat 7 millió forintért hirdetnek. A ház szép állapotban van kívül és belül is. 

nagykata_korte_utca.png

A kisebb településeken, például a Jászberényhez legközelebb eső Szentlőrinckátán már 4 millió forint alatt is akad lakható parasztház. Ennek a kis falunak nem csak az az előnye, hogy közel esik Jászberényhez, hanem az is, hogy egy másik jelentős nagyváros, Hatvan sincs túl messze. E nagyváros határát negyed óra alatt érjük el és az autópálya is csak pár perccel van ennél távolabb. Persze ettől még, egy igazi eldugott kis faluról beszélhetünk, elképesztően sok fóliasátorral, ami amúgy az egész környéket jellemzi, így a kertészkedéshez értők számára igazi megélhetési forrást is jelenthet egy itteni, olcsó birtok. 

Tehát Szentlőrinckátán találtuk ezt a felújításra szoruló parasztházat 3,7 millió forintért, amely 70 nm alapterületű és melléképületekkel is rendelkezik. 

szentlorinckata.png

Van a környéken számos nagy, jól ellátott község is, így például Tóalmás. Itt 2-3 millió forintért telkek széles választékába botlunk, de például a Fő téren, megmenthető két ablakos masszív ház, 90 nm alapterülettel 4,5 milliós irányáron kelleti magát. 

toalmas_csaladi_haz.png

Természetesen vannak sokkal jobb házak is, igaz, az árkategória is jóval magasabb, akár 40-50 millió forintot is elérheti az átlagos, 120-150 négyzetméteres családi ház ára. Kiváló példa erre az alábbi, gödi fészek.

godi_haz.PNG

Még több infóért kattints a képre!

Címkék: vidék eladó ház zöldövezet családi házak eladó családi ház Nagykáta Pest megye otthontérkép Tóalmás vidéki romantika eladó/kiadó felújított családi házak felújítandó családi házak kiadó családi ház vidéki családi házak vidéki ingatlanok Pest megyei ingatlanok Pest megyei családi házak Szentlőrinckáta Nagykáta családi házak Szentlőrinckáta családi házak Tóalmás családi házak