Raktárból született lakás és csilli-villi szuterén Óbudán
2017.08.11. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Raktárból született lakás és csilli-villi szuterén Óbudán

Megnéztük, hogy milyen méretű, minőségű és fekvésű ingatlanokat kaphatunk 10 és 15 millió forint között a Duna budai partján. Óbuda-Békásmegyer nem szűkölködik a kreatív megoldásokban: gyönyörűen rendbe hozott szuterén iroda és garázsból született lakás is sorakozik a kínálatban.

pinterest_14.jpg

Az ingatlanpiacon is elkél a kreativitás. Forrás: Pinterest

Végigböngésztük a 10 és 15 millió forint között kínált ingatlanokat a főváros budai kerületeiben, ezek közül ajánlunk néhányat. Az ennél olcsóbb kategóriában már pár héttel ezelőtt sem találtunk mást, mint garázsokat, kocsi beállókat, bérleti jog értékesítést vagy valamilyen – például haszonélvezeti – joggal terhelt, illetve árverés keretében meghirdetett ingatlanokat.

A „hagyományos” otthonok, például a lakótelepi panelek és az icipici garzonok mellett leltünk néhány kreatív megoldást.

Ezt a teljesen felújított lakásnak, de irodának is kiválóan alkalmas 45 négyzetméteres ingatlant az Amfiteátrum közelében, egy négyszintes társasházban árulják. A tulajdoni lap szerint raktár, viszont gyönyörűen megcsinálták. Nem csak fürdőszobával, hanem külön gardróbbal is rendelkezik, fűtése energiatakarékos.

1_008.jpgKattints a képre még több fotóért!

Úgy tűnik, a III. kerületben az eladók szeretik a hagyományostól eltérő megoldásokat, és aki nem ódzkodik attól, hogy ne lakás besorolású ingatlant vásároljon, hanem a funkcionalitásra helyezi a hangsúlyt, annak van miből válogatnia.

Ez a 44 négyzetméteres lakás például első – és sokadik – pillantásra bárhol lehetne, minden igényt kielégít. Valójában egy 31 négyzetméteres raktárból és egy 13 négyzetméteres garázsból alakították ki. Az átminősítéssel akad némi bibi, de ezzel együtt a 15 milliós forintos irányár kedvező opció lehet.

garazs.jpgKattints a képre még több fotóért!

Annál is inkább, hiszen ha megnézzük, tavaly az átlagos kínálati ár 463 ezer forint volt a kerületben az Otthontérkép adatai szerint, ami közel 10 százalékkal magasabb a 2015-ös statisztikáknál. Ez a raktárgarázs-lakás viszont jelenlegi kikiáltási árán csak 340 ezer forint volna négyzetméterenként.

Címkék: lakás garázs raktár négyzetméter Budapest Óbuda otthontérkép