Játékgépek és jacuzzi – ez kell nekem?
ELADÓ/KIADÓ
2017.07.30. 06:00 I TothGeza78

Játékgépek és jacuzzi – ez kell nekem?

Egyre kevésbé szeretünk egy romos lakásba beleképzelni valamit. Inkább a belsőépítész által helyettünk megálmodott „készet” keressük és szívesen szeretünk bele egy-egy részletbe. Ilyenkor azután az ár és az elhelyezkedés sokszor kevéssé lesz fontos.

Lakásvásárlásnál a „nagykönyv szerint” legfőbb prioritások: a lokáció, a lakás mérete, a tájolás és az infrastruktúra megléte. Ugyanakkor kényelmes világban élünk, az emberek többsége a szépet, a készet keresi: egyre hangsúlyosabbá válnak a külső, amúgy viszonylag könnyen alakítható jegyek is. A belső tér és dizájn egyre fontosabbá válik a lakásvásárlók körében. A „beleszeretés” faktorban mindenképp. Egyre kevesebben szeretik „beleképzelni” a jövőt egy lerobbant lakásba.

A vevők többsége ma már saját célra vásárolja az ingatlant és csak kisebb kör nézelődik befektetési szempont alapján az ingatlanpiacon.

Valahogy mindannyian álomotthonra vágyunk, így tehát odafigyelünk az apró részletekre, minél csinosabb és stílusosabb legyen a lakás, amelybe csak be kell költöznünk. Hasonlóan a kissé laposodó emberi kapcsolatokhoz, mind többen csak a külső alapján ítélünk (tisztelet a kivételnek) és néhány perc alatt eldől, hogy tetszik-e az adott ingatlan vagy sem.

Az enteriőrök kialakításánál magasak az elvárások, az utóbbi években népszerűvé váltak az egzotikus (japán és keleti kultúrák), a skandináv (minimalista), az amerikai vagy a vintage (francia) stílusú terek.

Zuglóban találtunk is egy amerikai stílusban felújított, 70 nm-es, tetőtéri lakást. A belső dizájnban felfedezhető a bárpult, a játékgépek, a házimozi kiállások és a jakuzzis sarokkád is. Nyilván a berendezés nem képezi a vételár részét, de a beépített bútorok igen – legalábbis ez tűnik ki a hirdetésből.

amerikai_zugloi_lakas.png

A XIII. kerület egyik csendes utcájában található ez a 101 nm-es, teljesen felújított lakás, amelynek terei belsőépítész segítségével lettek kialakítva. A belső dizájn a vintage hangulatot idézi – nekem ez a személyes kedvencem.

vintage_xiii_kerulet.png

Aztán találtunk egy skandináv (vagy mondjuk így: IKEA) stílusú otthont a VII. kerületben. A 96 nm-es lakás rengeteg praktikus ötletet segítségül hívva került kialakításra, a nagy belmagasság kihasználását galéria létrehozásával oldották meg és a galéria alatti rész sem maradt sötét a szokás szerint elhelyezett spot lámpáknak köszönhetően. Jellemzőek a fából készült, természetes anyagú bútorok és a világos drapériák, textilek.

skandinav_vii_kerulet.png

 

Címkék: dizájn stílus luxus kiadó belváros eladó panoráma lakások belsőépítészet zöldövezet kiadó lakások Budapest vintage stílus eladó lakások tégla lakás otthontérkép skandináv stílus belvárosi lakások eladó/kiadó kiadó budapesti lakások Budapest Zugló tetőtéri lakások lakások fiataloknak eladó budapesti lakások felújított lakások Budapest XIII kerület Budapest XIV kerület budapesti ingatlanok Budapest VII kerület amerikai stílus lakások családoknak