Hamarosan pixelfalon üzenhetnek egymásnak Újhegy lakói!
Négyzetméter
2017.07.28. 06:00 I galerika

Hamarosan pixelfalon üzenhetnek egymásnak Újhegy lakói!

Kőbánya folyamatosan fejlődik, az Önkormányzat rengeteget tesz mind a közterületek megújításáért, mind a közösségi élet fejlesztéséért. Újhegy különösen sokat fejlődött az utóbbi időben, hiszen felújították az Újhegyi sétány középső, Harmat utca és Bányató utca közötti szakaszát, most pedig a felső és az alsó szakaszra pályázott az Önkormányzat.

Kazincbarcikán már áll egy pixelfal. Vajon az újhegyi is hasonló lesz majd?

fejlesztesek-10ker1.jpg

Kép forrása: kolorcity.hu

De a fejlesztések azóta sem álltak meg. Mialatt az Újhegyi sétány felújított szakaszán egymást érik a közösségi programok, ahogyan az Újhegy hivatalos facebook oldalán is olvasható, az Újhegyi lakótelep belső útjait és támfalait is folyamatosan felújítják.

Tavaly októberben pedig az Önkormányzat lakossági fórum keretében értesítette a lakosságot arról, hogy indul a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton, ahol az Újhegyi sétány felső és alsó szakaszának felújításához kíván támogatást szerezni. Egyúttal lehetőséget adott a lakosságnak a tervek véleményezésére, és ígéretet tett arra, hogy a fejlesztés, akkor is megvalósul, ha nem nyernek a pályázaton – olvasható a kőbánya.info-n, a kerület közösségi honlapján.

fejlesztesek-10ker2.jpg

A lakosság bevonását a tervezésbe igen hasznosnak tartotta a tervező cég, így például kiderült, hogy a Széchenyi István Általános Iskola elé tervezett „suttogó fal” ötletét nem támogatják a helyiek, helyette egy óriás pixelfalat állítanak fel, ami kreatív szórakozást jelent majd kicsik és nagyok számára egyaránt.

Szokásos sorozatunk legutóbbi részéből megtudhattuk, hogyan valósul meg a Bakáts tér fejlesztése a IX. kerületben, most lássuk, hogyan döntött a Fővárosi Közgyűlés a X. kerületi Önkormányzat által benyújtott pályázatról.

A Fővárosi Közgyűlés úgy ítélte meg, hogy a pályázati anyag hiányos, nem egyértelmű a tartalom, mellesleg nagyon szép, hogy a sétány akadálymentes lesz és megújulnak a zöldfelületek, viszont nincs megújuló épület a projektben, és a szoft elemek hiánya miatt a közösségi támogatottság megkérdőjelezhető. Ezért a Fővárosi Közgyűlés csak az egyik szakasz felújítását javasolja, és az igényelt összeg kevesebb, mint felét szavazta meg.

Az Önkormányzat ígéretének köszönhetően azonban várhatóan így is megújul mindkét szakasz a közeljövőben, tehát érdemes lesz a környékre költözni. Nézzük, milyen lakások közül válogathatunk Újhegyen!

Alacsony árakra ne számítsunk, az átlagos állapotú panellakásokat vagy a felújított, de még panelprogram előtt álló panellakásokat éppúgy jóval az átlagár felett kínálják, mint a Rózsaliget lakópark lakásait vagy a környéken lévő családi házakat.

A legjobb ajánlatnak ez a 7. emeleti panellakás tűnik, melyet még viszonylag elfogadható áron kínálnak. Ezért az árért cserébe persze van mit rákölteni a lakásra, de az ingatlan még így is élhető állapotú, erkélyéről pedig egyenesen a parkosított játszótérre nyílik kilátás.

fejlesztesek-10ker3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Ennek a Tavas utcai lakóparki lakásnak már lényegesen magasabb a négyzetméterára, cserébe viszont 2012-ben teljes felújításon esett át és a benne található IKEA konyhabútor és a beépített tolóajtós szekrény a vételár részét képezi.

fejlesztesek-10ker4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Aki nagyobb lakást keres a Rózsaliget lakóparkban, annak ez a Gergely utcai 2+1 szobás lakás lehet az ideális választás. A lakás újszerű állapotban van és a benne található beépített szekrények és gépek, valamint a klíma is részei a vételárnak.

fejlesztesek-10ker5.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

De ez a Gergely utcai lakás is jó vétel lehet, különösen, hogy itt a vételár a bekamerázott, belső udvarban lévő, zárt gépkocsi beállót is tartalmazza.

fejlesztesek-10ker6.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Ez a panelprogramon átesett, kétszobás lakás pedig teljesen felújított állapotban várja új lakóit.

fejlesztesek-10ker7.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Aki inkább családi házat vásárolna, az is megtalálja Újhegyen a választását. Ez a Szőlővirág utcai családi ház például két generációnak vagy nagycsaládosoknak is tökéletes lehet.

fejlesztesek-10ker8.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

A legjobb ingatlanok magánszemélyektől (X)

Címkék: fejlesztések lakásvásárlás lakáskiadás eladó ház városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás Kőbánya Újhegy X. kerület Újhegyi lakótelep Újhegyi sétány pixelfal