Íme, a világ ultraexkluzív villáinak toplistája! 2. rész
2017.07.22. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Íme, a világ ultraexkluzív villáinak toplistája! 2. rész

A globális felmérések szerint jelenleg a luxus kategóriájú ingatlanok ára 1 és 8 millió dollár közötti. De mit kell vajon tudnia egy villának vagy birtoknak, ami 100 vagy 200 millió dollárba kerül? A luxurydefined.com összegyűjtött 10 ultraexkluzív rezidenciát Hong Kongtól a New York-i Fifth Avenue-n át Panamáig. 2. rész

Az odáig rendben van, hogy egy luxus otthonnak félreesőnek, ám mind építészeti megoldásait, mind a belső tér dizájnját tekintve kifogástalannak kell lennie. Nem árt az sem, ha közel esik valamilyen unikális természeti látványossághoz és megfelel a legújabb lakberendezési trendek követelményeinek. Az ilyen kategóriájú házak és lakások ára a szakértők tapasztalatai és felmérései szerint most 1 és 8 millió dollár között szóródik.

Csakhogy 8 millió dollár fölött is van élet, azaz kínálat a piacon. De vajon mit kell tudnia egy villának vagy birtoknak, ami 100 vagy 200 millió dollárba kerül?  A luxurydefined.com összegyűjtött 10 ultraexkluzív rezidenciát Hong Kongtól a New York-i Fifth Avenue-n át Panamáig.

Előző posztunkban bemutattuk az East Hampton-i Briar Patchet, egy 7 hálószobás luxuslakást a New York-i Fifth Avenue-n, egy 1500 négyzetméteres rezidenciát a franciaországi Théoule-sur-Merben, valamint a Sycamore Valley Ranchet a kaliforniai Los Olivos-ban és a panamai Las Perlas szigeteket.

Következzen a toplista másik 5 szereplője!

Casablanca, Marokkó

morocco-7.jpg

A Parc D'Anfa. Forrás: luxurydefined.com

A casablancai luxusnegyedben, az Anfa Supérieurben található 24 hálószobás Parc D'Anfa birtok minden zugában ragyog a fény és a gazdagság. Velencei üvegcsillárok, Ázsiából importált textíliák, olasz márvány oszlopok, panoráma az Atlanti-óceánra  – ez a hatalmas és pompás rezidencia akár egy nagyjátékfilm díszlete is lehetne. De nem az.

Exumas negyed, Bahamák

 

b1-1.jpg

Cave Cay. Forrás: luxurydefined.com

Cave Cay a Bahama-szigeteki varázslatos Exumas negyedben található. A környék leginkább egy napsütötte oázishoz hasonlatos, a birtok főépülete pedig a sziget legmagasabb pontján csücsül, lélegzetelállító kilátást biztosítva az ide érkezőknek.

Káprázatos strandok, dimbes-dombos vidék és buja trópusi növényzet is várja a Cave Cay vendégeit.

Santa Fe, Kalifornia 

rancho-santa-fe_ca.jpg

A Del Dios Ranch. Forrás: luxurydefined.com

A Del Dios Ranch egy 210 hektáros területen fekszik, 1972-ben Fred Briggs tervei alapján épült, a belső dizájnt pedig Arthur Elrod nevét dicséri. A birtok nem csak egyedülálló panorámával, hanem teniszpályákkal, saját spával és a lovas sportok szerelmeseit kiszolgáló lehetőségekkel is rendelkezik.   

Los Angeles, Kalifornia 

 

A híres Los Angeles-i Sunset Boulevard talán legextravagánsabb otthona a Maison du Soleil. A Holmby Hillen található 3000 négyzetméteres rezidenciának 60 szobája, 17 hálószobája van.

la_ca.jpg

A Maison du Soleil. Forrás: luxurydefined.com

A Maison de Soleilt Paul Williams építész tervezte még az 1930-as években. Nem csak a parkosított kert, hanem a fedett fürdő és egy hatszáz négyzetméteres moziterem is csak arra vár, hogy az itt élők minden igényét kiszolgálja. 

Repulse Bay, Hong Kong 

 

Ez a négy hálószobás luxuslakás éppen a híres Repulse Bayre, vagyis a Mélyvíz-öbölre néz. Mindent eláraszt a természetes fény, a mennyezetek tágas, légies érzést keltenek az emberben, a fürdőszobákat pedig a legjobb minőségű márvány borítja.

hongkong.jpg

Kilátás a Mélyvíz-öbölre. Forrás: luxurydefined.com

Kovácsoltvas kapuk és a tengerre lenyűgöző kilátást nyújtó, mennyezetig érő ablakok is kivételessé teszik ezt a villát.

Címkék: exkluzív luxus eladó nemzetközi panoráma luxuslakás