Íme, a világ ultraexkluzív villáinak toplistája! 1. rész
2017.07.19. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Íme, a világ ultraexkluzív villáinak toplistája! 1. rész

A globális felmérések szerint jelenleg a luxus kategóriájú ingatlanok ára 1 és 8 millió dollár közötti. De mit kell vajon tudnia egy villának vagy birtoknak, ami 100 vagy 200 millió dollárba kerül?  A luxurydefined.com összegyűjtött 10 ultraexkluzív rezidenciát Hong Kongtól a New York-i Fifth Avenue-n át Panamáig. 1. rész

Az odáig rendben van, hogy egy luxus otthonnak félreesőnek, ám mind építészeti megoldásait, mind a belső tér dizájnját tekintve kifogástalannak kell lennie. Nem árt az sem, ha közel esik valamilyen unikális természeti látványossághoz és megfelel a legújabb lakberendezési trendek követelményeinek. Az ilyen kategóriájú házak és lakások ára a szakértők tapasztalatai és felmérései szerint most 1 és 8 millió dollár között szóródik.

Csakhogy 8 millió dollár fölött is van élet, azaz kínálat a piacon. De vajon mit kell tudnia egy villának vagy birtoknak, ami 100 vagy 200 millió dollárba kerül?  A luxurydefined.com összegyűjtött 10 ultraexkluzív rezidenciát Hong Kongtól a New York-i Fifth Avenue-n át Panamáig.

Mutatjuk a toplista szereplőit!

Fifth Avenue, New York

nyc_5thave.jpg

Hét hálószobás, a Central Parkra néző luxusapartman. Fotó: luxurydefined.com

A New York-i Fifth Avenue (Ötödik sugárút) nem véletlenül az abszolút felső kategória egyik szinonímája. A manhattani Museum Mile például nem csak az olyan világhírű múzeumokról ismert, mint a Metropolitan és a Guggenheim. A környék luxusüzletekkel és páratlan fekvésű, a Central Park szomszédságában található lakásokkal is tele van.

Ez a 7 hálószobás, pont a parkra néző luxuslakás a legnagyobb eredeti apartman a Fifth Avenue-n. A könyvtárszobájában XVII. századi bőrborítást, gyönyörű keményfa padlót, a fürdőszobában pedig szintén az eredeti tükröket találjuk.

East Hampton, New York

 

East Hampton nevezetes arról, hogy az expresszionista festők közkedvelt lakhelye volt. Itt hunyt el például Jackson Pollock, az absztakt expresszionizmus, illetve a tasizmus kiemelkedő alakja és az amerikai Picassonak nevezett Willem de Kooning is. East Hampton ma is csodálatos birtokok „gyűjtőhelye”.

90-briar-patch-rear-facade.jpg

Briar Patch. Fotó: luxurydefined.com

Talán a legimpozánsabb mind közül Briar Patch, egy 11 hektáros, 1931-ben alapított birtok. A Georgica Pond mentén fekvő rezidenciáról gyönyörű panoráma nyílik az Atlanti-óceánra. A két főépületet a legendás építész, Peter Marino tervezte újra.

Théoule-sur-Mer, Franciaország

 

Théoule-sur-Mer egy idilli üdülőváros Dél-Franciaországban, számos kivételes tulajdonsággal. A Côte d'Azur festői tengerpartja és a pálmafák ölelésében, közvetlenül a vízparton található ez az 1900 körül épült nyolc szobás ingatlan mindössze 15 percre Cannes-tól. 

france-11.jpg

Nyolc szobás villa a Côte d'Azur-ön. Fotó: luxurydefined.com

Több mint hat hektárnyi területtel és több mint 1500 négyzetméter belső lakótérrel rendelkezik. Lenyűgöző formatervezés és belső dizájn egy kör alakú toronnyal és full panorámával megbolondítva.

Los Olivos, Kalifornia 

 

Az 1980-as évek elején épült Sycamore Valley Ranch körülbelül öt mérföldre északra fekszik a kaliforniai Los Olivos-tól. A normandiai stílusú birtok Robert Altevers építész tervei alapján készült. A csaknem 1300 négyzetméteres belső tér hat hálószobát és kilenc fullextrás fürdőszobát rejt.

los_olivos_ca.jpg

A Sycamore Valley Ranch. Fotó: luxurydefined.com

De van még egy kb. 550 négyzetméteres mozi, saját színház, három vendégház, medenceház, teniszpálya, fedett grill „részleg” és egy négy hektáron elterülő tó, valamint vízesés is a rezidencián.

Las Perlas Islands, Panama 

 

A magánszigetek sehol nem éppen a szokványos kategóriát képviselik az ingatlankínálatban. De mit mondjunk vajon arra az esetre, amikor egy három szigetből álló meseszép birtok eladó? Ráadásul Panama csendes-óceáni partvidékén… Még több képért kattints a fotóra!

panama.jpg

Tudományos luxus a Csendes-óceánon. Fotó: luxurydefined.com

A Las Perlas szigeteken tipikus trópusi ökoszisztéma található, és a terület viszonylagos elszigeteltsége páratlan lehetőséget kínál a tudomány képviselői számára, hogy a bolygó történetét és fejlődését egy emberkéz által máig szinte érintetlen környezetben tanulmányozzák. A birtok területe 1800 hektár.

Ne menjenek sehová, mert a következő posztban bemutatjuk a luxurydefined.com toplistájának másik 5 ultra exkluzív birtokát!

 

 

 

 

 

Címkék: válogatás exkluzív luxus villa nemzetközi panoráma