Mélygarázs helyett gyalogos és biciklisbarát teret kap Ferencváros!
Négyzetméter
2017.07.09. 06:00 I galerika

Mélygarázs helyett gyalogos és biciklisbarát teret kap Ferencváros!

A IX. kerület már nagyon régóta szeretné felújítani a Bakáts teret, és a korábbi tervek között egy mélygarázs is szerepelt. Ezt azonban elvetették, és a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton már másodszor indultak, hogy a tér biciklis és gyalogosbarát átalakításához támogatást kapjanak. Lássuk, mi valósul meg belőle!

fejlesztesek-9ker1.jpg

Kép forrása: ferencvaros.hu

Szokásos sorozatunkban minden alkalommal megnézzük, milyen fejlesztések várhatóak a TÉR_KÖZ pályázatnak köszönhetően az egyes kerületekben. Az előző részben láthattuk, hogyan szépül meg a VIII. kerületben a Grund környéke, most nézzük, mit tervezett a IX. kerületi Önkormányzat a Bakáts térre.

Az Önkormányzat szerette volna, ha a Bakáts téren az autólerakat teljesen megszűnik, és egy bicikli és gyalogosbarát tér jön létre, ami illeszkedik is az Assisi Szent Ferenc-templom felújítását célzó állami beruházáshoz. Ezen kívül szerették volna, a Bakáts utcán, a Tompa utca Bakáts tér és Ferenc körút közti szakaszán, valamint a Ráday utca Bakáts tér és Boráros tér közötti szakaszán az útburkolatot a járda szintjére emelni, de a Fővárosi Közgyűlés ez utóbbit nem támogatta, így a megpályázott 500 millió forintból csak 250 milliót kap a projektre a IX. kerület.

fejlesztesek-9ker2.jpg

A Bakáts tér azért várhatóan még így is nagyon szép lesz, nézzük most, milyen eladó lakásokat találhatunk a környéken.

Itt van mindjárt ez a gyönyörű, felújított lakás a Bakáts téren, melyet ugyan jóval az átlagár felett kínálnak, de cserébe egy fillért sem kell rákölteni.

fejlesztesek-9ker3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

De azonnal költözhető ez a 3 szobás, felújított lakás is, mely a Bakáts tér és a Duna között helyezkedik el.

fejlesztesek-9ker4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Ezeknél persze barátságosabb áron is lehet lakást találni a környéken. Ez az átlagos állapotú, 3 szobás lakás például már nem sokkal az átlagár felett miénk lehet, de számítsunk arra, hogy felújíthatjuk a konyhát és a fürdőszobát, és a nyílászárókat is érdemes lenne kicserélni.

fejlesztesek-9ker5.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Ez a Ráday utcai lakás, bár a nyílászáró cserén még nem esett át, már lényegesen jobb állapotban van, másfél szobával rendelkezik, galériázott, és átlagáron megvásárolható.

fejlesztesek-9ker6.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Aki pedig az igazi menőséget keresi, megtalálhatja az egykori Gizella malom loft lakásaiban. Ezeknek a lakásoknak a megvásárlásához igen mélyen kell a zsebbe nyúlni, hiszen ezt a 70 négyzetméteres lakást is jóval átlagár felett kínálják. De panorámát, luxust és életérzést is kap, aki megvásárolja ezt a páratlan lakást.

fejlesztesek-9ker7.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Ingatlanba fektetnél? Ezeket ajánljuk (X)

Címkék: fejlesztések lakásvásárlás lakáskiadás városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás Ferencváros IX. kerület Bakáts tér