A Balatonról szól a nyár? – Ugyan már!
ELADÓ/KIADÓ
2017.07.09. 06:00 I TothGeza78

A Balatonról szól a nyár? – Ugyan már!

A nyaralásról valahogy mindig a Balaton jut nálunk eszébe az embereknek. Akad azonban, aki nem szereti a tömeget, a nyüzsgést, ám szereti a víz közelségét. Kelet-Magyarországon például mindjárt kevéssé jön szóba a Balaton, mert messzebb esik. Helyette ott a Tisza, illetve a Tisza-tó.

A Tisza-tó a régen Kiskörei víztározó néven ismert gyönyörű, mesterséges tó. Azoknak ideális választás, akik a természetet, a nyugalmat, és például a csónakázást és/vagy a tóparti biciklizést kedvelik.
Közvetlen vízparti ingatlan sajnos alig akad, de víz- és strand közeli házak már előfordulnak azért, ha nem is olyan számban, mint a „magyar tenger” partja mentén. Az árakat pedig össze sem lehet hasonlítani a csillagászati balatoni árszinttel.

A Tisza-tó körül Tiszafüred az igazi nagyváros, hatalmas kikötővel, viszonylag sok programmal, de a túlparton Poroszló vagy délebbre a hatalmas Tisza-tavi strandjáról ismert Abádszalók települések jöhetnek szóba. De ha pár kilométerre nézelődünk, akkor szinte fillérekért vásárolhatunk. A Tiszafüredtől autóval bő negyedórára található Egyeken már 2,5 millióért szép állapotú, kétablakos házat kapunk, ezen például újra cserélték a tetőt és közel van a buszmegálló, óvoda, iskola, rendelő is. Mérete pedig sem túl nagy, sem túl kicsi, ideális kertészkedni szerető, nyugdíjhoz közelítő embereknek, akik szeretnének a Tisza-tó közelébe költözni.

egyeki_csaladi_haz.png

Persze Tiszafüreden már magasabbak az árak. A város központjához közel ugyan, de erősen felújítandó, részben vályogból épült ház is 4 millió forintot kóstál.

tiszafured_haz.png

Ugyanakkor bő egymillióval többért már sokkal szebb házat kaphatunk a nagyváros központjától nem messze, az előbbinél szebb környezetben. Itt a méret sem gond, hiszen 100 négyzetméteren mindenki elfér, ha csak nincsen 3-4 gyereknél is több.

tiszafured_haz1.png

A bevezetőben említett Poroszló és Abádszalók településekre még egy későbbi írásunkban visszatérünk. Ott is a legjobb árú kínálatból szemezgetünk majd.

Címkék: családi házak Tisza-tó Tiszafüred otthontérkép eladó/kiadó eladó családi házak tóparti ingatlanok vidéki családi házak Egyek