A luxus városává teszi Debrecent a biztonság
2017.07.08. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

A luxus városává teszi Debrecent a biztonság

A jelek szerint egyre szorosabbra fonja viszonyát Debrecen és a luxus, ami nem véletlen. Magyarország második legnépesebb városában tavaly tovább csökkent az egy lakosra eső bűnesetek amúgy is alacsony száma.

A luxus és Debrecen a jelek szerint egyre szorosabbra fonja a viszonyát.

Ettől a lakóparkban épült 210 négyzetméter alapterületű családi háztól például még annak is leesik az álla, aki egyébként hozzá van szokva az eleganciához.

maganlakopark.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az épület központja egy meleg hangulatú, hatszögletű, 7,5 méter belmagasságú, egyedi, csillagos égbolt hatású fénytechnikával, szobor fülkékkel, panoráma üveges kandallóval, kézi készítésű gipszstukkókkal, oszlopokkal és díszítő elemekkel ellátott 60 négyzetméteres nappali-étkező. De akad itt is télikert, dupla garázs, és az egyik látványkandallós hálószobához lakosztályszerűen kapcsolódó hidromasszázs kádas fürdőszoba és gardrób is tartozik. A konyhájában egyedi tervezésű olasz bútor található, természetesen gránitpulttal.

Ez a 200 négyzetméteres pazar, mediterrán hangulatú, gyönyörű kerttel rendelkező villa négyzetméterenként 675 ezer forintért lehet új tulajdonosáé. Duplagarázs, 60 négyzetméteres nappali és télikert ejti majd bámulatba a kerti partykra érkező vendégeket.

pallagi_villa.jpgKattints a képre még több fotóért!

Nem véletlen, hogy egyre szélesebb kínálat várja a magas igényű vevőket. Az egyik érv a város mellett például az, hogy tavaly több mint 7 százalékkal csökkent a bűnesetek száma az előző évben mérthez képest az Otthontérkép bűnözési térképe szerint. 2016-ban összesen 2922 ilyen cselekményt regisztrált a rendőrség, ami az jelenti, hogy az ország második legnépesebb városában alacsony az egy lakosra eső bűnesetek száma.

2015-ben egyébként 3164 darab, 2014-ben pedig 3881 bűneset történt a Hajdú-bihari megyeszékhelyen – utóbbi már nem az alacsony, hanem az eggyel rosszabb, azaz a mérséklet kategóriába tartozik, ami az egy lakosra eső lakásbetörések, autófeltörések, - lopások, személy elleni és egyéb bűncselekmények összesített számát illeti.

Betörésből tavaly egész évben mindössze 140 történt. 2015-ben ugyanebben a kategóriában még a 172-es, 2014-ben pedig a 226-os szám tartózkodott a rendőrségi statisztika vonatkozó rubrikájában. Mindez nem csak örömteli, hanem az ingatlanárakban is érezteti hatását.

Címkék: biztonság bűnözés exkluzív luxus Debrecen otthontérkép