Mátyásföld és Sashalom a nyugalom szigete
2017.07.07. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Mátyásföld és Sashalom a nyugalom szigete

A XVI. kerületben több mint 22 százalékkal csökkent a bűnesetek száma 2016-ban az előző évhez mérten – derül ki az Otthontérkép bűnözési térképéről. Mindössze 44 lakásbetörés és 47 gépjárművekkel kapcsolatos bűneset történt tavaly.

pinterest_kid_safe.jpg

Idilli kép. A budapesti XVI. kerületben is készülhetett volna. Forrás: Pinterest

Több mint 22 százalékkal csökkent a XVI. kerületben a bűnesetek száma tavaly az előző évhez mérten. Mátyásföldön 16,6 százalék volt a visszaesés, Rákosszentmihályon 26,5 százalék, Sashalmon 27,2 százalék, Árpádföldön pedig csaknem 40 százalék – derül ki az Otthontérkép bűnözési térképéről.

A XVI. kerületi utcákban mindössze 44 lakásbetörés és 47 gépjárművekkel kapcsolatos bűneset történt 2016-ban. A személyek ellen elkövetett cselekmények száma 99 volt – a rendőrségi statisztikák szerint legalábbis.

Cinkotán is tovább javult az eleve alacsony bűnözési mutató, mégpedig 5,5 százalékkal. Összesen egyébként 628 bűneset történt, amivel ez a városrész az alacsony bűneset számú területek listáját gazdagítja Budapesten. Márpedig az alacsony bűnözés a magasabb ingatlanárakat hozza magával.

Aki például erre a Sashalmon található, több mint 250 négyzetméteres, háromszintes, triplakomfortos családi házra vágyik, mintegy 100 millió forintért kell a zsebébe nyúlnia. Igaz, ezért az árért borospince, kovácsoltvas elektromos kapu, szauna és wellness részleg is dukál.

sashalom_tripla_100_milla.jpgKattints a képre még több fotóért!

84,5 millió forintért ugyanakkor két generáció – vagy telephelyet kereső cégek – számára is ideális megoldás lehet ez az ingatlan. Alapterülete 225, a kertje 1120 négyzetméteres, az extrák között pedig ott sorakozik a 3 állásos garázs és egy játszótér is.

sashalom_2_generacios.jpgKattints a képre még több fotóért!

Címkék: budapest bűnözés lakás családi ház eladó ingatlan Budapest XVI. kerület Sashalom Mátyásföld otthontérkép