Mátyásföldi vagy zuglói panel a nyerő?
ELADÓ/KIADÓ
2017.07.04. 16:53 I TothGeza78

Mátyásföldi vagy zuglói panel a nyerő?

Beljebb, vagy a városközponttól kijjebb érdemes lakást venni, szól az örök dilemma akkor is, ha valaki befektetésnek-kiadásra, vagy akár saját célra akar ingatlant venni. Példákkal nézzük meg, melyik lehet a jobb választás.

Angyalföld után, vagy mellett, Zugló a pesti középosztály favoritja. Buda sokaknak messze van. Ha nem is távolságban, árban mindenképp. Viszont az igényesebb emberek nem szívesen költöznek problémás és/vagy rossz hírű környékre. Nagy dilemma viszont a várostól való távolság, amelyre a többség nagyon érzékeny. Pedig könnyen meg lehet szokni a több utazást.
A fő kérdést nyilván az ár fogja jelenteni. Most azt nézzük meg, hogy egy olcsó kategóriás másfél-két szobás lakótelepi lakás közt mennyi különbség van, ha amúgy jó helyen van, csak a várostól 10-20 perccel távolabb van.

Íme egy remek közlekedésnél lévő, a belvárostól kábé 20 percre található szép állapotú lakás. Ez nem csak szép állapotú, hanem egyúttal a mai piaci árat is jól belőtte az eladó, azaz nem árazta felül, mint olyan sok lakást mostanság. Nem is földszinti, az első emelet viszont akkor is elérhető ha esetleg a lift elromlik, vagy áramszünet lenne...

furedi_uti_ltp_lakas.png

Nézzünk egy hasonló adottságú lakást hozzávetőleg 10 perccel távolabb, de a Füredi lakótelepnél azért jobb (igaz külsőbb) környéknek számító Mátyásföldön, méghozzá a legjobb Jókai lakótelepen.
Úgy látszik a jobb környék, dacára a plusz tíz percnek, megteszi a hatását, hiszen nagyságrendekkel lepukkantabb, mindössze 3 négyzetméterrel tágasabb, szintén panel jellegű (csúszózsalus) házban. A lakást nemcsak egymillióval drágább, de mivel teljes felújításra szorul így végül legalább hárommillióval lesz drágább, mint zuglói társa.

jokai_ltp_panel.png

Mátyásföldnél megint csak jobb vételnek tűnik egy Pesthez még közelebbi, Pillangó Parkban lévő lakás, ami már nem is a Füredi lakótelep, hanem attól 10 perccel közelebb esik a városhoz. Ráadásul a ház panelprogramban szépen felújított, a lakás is elfogadható állapotú, és két tágas, nagy szobával, nem pedig másfél szobával bír. Ennek dacára (a mai piacon) ára reálisnak mondható. Mert hiába kisebb valamivel a Pillangó park presztízse, mint Mátyásföldé, kiadásra például ez a lakás sokkal alkalmasabb, mint az előbb mutatott felújítandó társa. A felújítást is leszámítva 2-3 milliós árelőnye van ennek, amit 16,9 milliós irányáron kínálnak, dacára annak, hogy 50 négyzetméteres és szintén egyedi fűtésmérős és mg erkélye is van.

pillango_park_ltp_panel.png

Címkék: zöldövezet eladó ingatlanok Budapest eladó lakások kiadó ingatlanok felújítandó lakások eladó/kiadó panel lakások Budapest Zugló eladó panel lakások Budapest XVI kerület budapesti eladó lakások felújítandó panel lakások Budapest XIV kerület kiadó panel lakások Budapest Mátyásföld Budapest Jókai lakótelep Budapest Pillangó Park Budapest Füredi úti lakótelep