Sopronban jártunk, gyöngyszemet találtunk!
ELADÓ/KIADÓ
2017.07.03. 06:00 I TothGeza78

Sopronban jártunk, gyöngyszemet találtunk!

Folyamatosan újul meg Sopron belvárosa, ahol kevés a jó adottságú eladó lakás. Aki itt szeretne lakni, vagy befektetésre keres lakást, annak mégsem reménytelen a helyzete.

Műemlékekben Sopron a második leggazdagabb település Magyarországon, vendégéjszakák tekintetében az ország kilencedik legnépszerűbb települése. 2016-ban a rangos ICOMOS-díjat is megkapta a Várfal sétány és a Várkerület megújítása. Azaz még az AirBnb turisták is lassan tömegesen felfedezik ezt a szerethető várost.

Ráadásul, aki Sopronban él, az már majdnem Nyugaton lakik – hallottam többször ezt a jópofa megközelítést. Sőt, ha belegondolunk, Sopron belvárosa talán még patinásabb és nyüzsgőbb is, mint egy osztrák vagy német, túlontúl csendes kis falu, így az is alternatíva, hogy valaki itt lakik, de rendszeresen kijár dolgozni, vagy épp itt fektet ingatlanba kiadási céllal. De egy német nyelvterületről hazatérőnek is ideális választás lehet a még mindig relatíve olcsó, de lényegében már nyugati kényelmet biztosító lakás.

Sopron belvárosában tehát gőzerővel folynak a felújítások, minden utcát újraburkolnak hangulatos térkövekkel és megújul a közműhálózat is a Modern Városok program keretein belül. Mi több, új építésű ingatlanok is épülnek például a Torna utcában. Igaz ott a belvárosi lokáció miatt az újlakás-árak meglehetősen elszálltak. A félmillió körüli négyzetméterárak miatt 30 millióból már egy tágasabb hatású újlakást is nehéz kapni ott, 60-70 négyzetméter már jellemzően 34-40 millió forintba kerül. (Részletek itt: http://www.premierlakasok.hu

Szerencsére a belvárosban is akad alternatíva, pedig itt ritka az eladó lakás, hát még az olyan, amelyik szép állapotú, igazán minőségi darab. Az Otthontérkép oldalon nézelődve azonban igazi kis ékszerdobozokra lehet bukkanni.

Ilyen például ez a felső középosztálybeli életnívót adó, mégis elérhető árú lakás, amelyik nem csak azért különleges, mert rendkívül ízlésesen lett felújítva.

sopron_gyogyszertari_lakas.png

Ez azért is igazi gyöngyszem, mert egy XVIII. századi, eredetileg sokáig gyógyszertárként működő, mára persze több körben, alaposan felújított, de igazi műemléki hangulatot sugárzó, mindössze öt lakásos társasházban van. Az ablakok egy igen kis forgalmú utcára néznek, a beltér pedig egyszerűen pazar. Visszafogott, mégis különleges, amit a boltíves részek még kellemesebbé tesznek. És most jön a csattanó: a tulajdonosok a mindössze 32,9 millió forintért kínált lakásban minden bútort, berendezési tárgyat otthagynak, mert ezek benne foglaltatnak az árban.
Az otthon nívóját és a ház jó közösségét mutatja, hogy eddig is orvosok, jogászok, illetve nyugatról hazaköltözők voltak az érdeklődők közt. Érdemes tehát sietni! ;)

sopron_gyogyszertari_kozlekedo.png

Címkék: Sopron Nyugat-Magyarország otthontérkép eladó/kiadó igényes lakások felújított lakások eladó soproni lakások