Csak tízmillió és „pesti panelproli” lehetsz!?
ELADÓ/KIADÓ
2017.06.19. 06:00 I TothGeza78

Csak tízmillió és „pesti panelproli” lehetsz!?

Megnézzük melyek a legolcsóbb – nem önkormányzati – panellakások ma Budapesten.

Nem, egyáltalán nem a panel a leggagyibb lakólehetőség ma, hanem a közös udvaros, zűrös elemekkel tarkított féltetős kis, pesti külvárosi házak, ezek szobakonyhás egységei. Megnézzük mit vehet az ma Budapesten, akinek alig tízmillió forintja van hitellel együtt.
Tehát, ha valakinek nagyon kevés pénze van, mégsem akar valamilyen „érdekes lakó közösségbe” bekerülni egy vizesedő, málló vakolatú 70-100 éve épült szobakonyhás házacskában, annak bizony maradnak a kőbányai és dél-pesti, esetleg kelet-pesti panelek. Ez utóbbiak csak ha még 1-2 milliónk akad a 10 felett.

Mert hát az udvari házacskákból van bőven 10 millió alatt, de panelből jobbára csak árverési darabok akadnak, és persze az egészen más kategóriát jelentő önkormányzati „örökbérleti jogok”. De mi most találtunk pár kivételt.

Itt van Csepelen (a főváros egyik legolcsóbb kerületében) egy piaci ára alatt hirdetett, ám 34 négyzetméteres, „átlagos állapotú” azaz feltehetően alaposan felújítandó lakás „potom” 9,5 millió forintért. Sajnos a kép minősége is magáért beszél, belső felvételt nem is rakott fel a hirdető. Akinek nincs sok pénze nézze meg, de tudni kell, hogy a környék nem épp elit – igaz nem is olyan rossz, mint régebben volt, vagy mint amilyen rossz a híre!

csepeli_panel_csak.png

Először azt hittem vicc, de tényleg ilyen képek vannak Pest második legolcsóbb (nem önkormányzati) panellakásának hirdetésében. Ez egy kis garzon, de nem szalagházban, hanem legalább négyemeletesben. És még az ablakok is ki vannak cserélve.

gergely_utca_panel.png

A legolcsóbb lakások keresői közt nyilván azok járnak jól, akiknek Csepel bejön. Ott már 1+2 félszobás tágas (igaz egy garzonnál jóval magasabb fix távfűtési költségű) otthon is akad 10 milliós irányár alatt, méghozzá 9,8 millióért. De a turpisság a szöveg végén kiderül: e lakás haszonélvezeti joggal terhelt, magyarán amíg le nem mond valaki a haszonélvezetről, addig nem feltétlenül jutunk hozzá 100 százalékig tulajdonunkhoz – remek ajánlat azoknak, akik a jó üzlet reményében nagyon szeretnek kockáztatni. A szöveg így szól: „Tulajdonostól eladó Csepelen a Kiss János altábornagy utcában (Sétáló utcai részén) egy 56 nm-es 8. emeleti 1+2 félszobás teljesen felújított lakás. Az ingatlan azonnal költözhetően, tehermentesen, haszonélvezeti joggal terhelten eladó.”

haszonelv_jog.png

A negyedik legolcsóbb ajánlat (ez is piaci ár alatt hirdet) már ki is csúszik a 10 millióból, viszont Kőbánya jól ellátott városközpontjában van, ráadásul nem is túl kicsi, 41 nm-s, 1,5 szobás. Van tehát a közelben minden, sőt, még a belváros is jóval közelebb van, mint Csepelhez. No persze az Állomás utca sem egy káderdűlő, fiatal lányok egy téli estén inkább csak kísérettel menjenek oda haza.

kobanya_allomas.png

 

Címkék: lakás legolcsóbb panellakás felújítandó kiadó lakások Budapest Csepel Kőbánya eladó lakások otthontérkép felújítandó lakások eladó/kiadó felújítandó panelek kiadó budapesti lakások Budapest X kerület Budapest XXI kerület eladó budapesti lakások legolcsóbb panel lakások kőbányai lakások csepeli lakások lakások 10 millió alatt