Ha ezt Bokáék látnák! Megszépül a grund környéke!
Négyzetméter
2017.06.14. 11:56 I galerika

Ha ezt Bokáék látnák! Megszépül a grund környéke!

Nagyot fordult a világ a VIII. kerülettel az elmúlt években. Az egykor hírhedt Józsefvárosban ma már sikkesebb élni, mint a főváros legtöbb kerületében, és a folyamatos rehabilitációnak köszönhetően a kerület egyre több helyen szépül meg.

fejlesztes-8ker1.jpg

Kép forrása: skycrapercity.com

Szokásos sorozatunkban minden alkalommal megnézzük, milyen fejlesztések várhatóak a TÉR_KÖZ pályázatnak köszönhetően az egyes kerületekben. Az előző részben megnéztük, hogyan szépül meg a Kisdiófa kert a VII. kerületben, most lássuk, mi várható a VIII. kerületben!

Megújuló homlokzatok a Palotanegyedben

Pár éve még sokan azonosították a VIII. kerületet az egykor elgettósodott Józsefvárossal, pedig vannak a kerületnek olyan részei is, melyek a Corvin-negyed és a Magdolna-negyed rehabilitációja előtt sem örvendtek különösebben rossz hírnek, mint például a körúton belül elhelyezkedő Palotanegyed, vagy a kerület külső peremén lévő, már-már kertvárosias rész, a Tisztviselőtelep.

A VIII. kerületi Önkormányzat pedig Józsefváros rehabilitációja után úgy döntött, nem áll meg a fejlesztésekkel, hanem továbblép, hogy ezek a városrészek is megszépülhessenek. Lássuk hát mi várható a Palotanegyedben!

fejlesztes-8ker2.jpg

Az Európa Belvárosa Program keretében már nem először indult az Önkormányzat a TÉR_KÖZ pályázaton. Az I. ütemben 1600 négyzetméter sétálóutcát és 11 ezer négyzetméter csillapított forgalmú utcát alakítottak ki és játszótér is épült. Míg a II. ütemben a Gyulai Pál, a Somogyi, a Bródy, a Kőfaragó, a Krúdy, a Lőrinc pap és a Szentkirályi utca burkolatai újultak meg, a Pollack Mihály tér, a Gyulai Pál utca és a Bródy utca új növényeket és utcabútorokat is kapott, a 40 jelentkező közül kiválasztott 24 társasháznak pedig a homlokzata, belső udvara szépülhetett meg.

Az Önkormányzat jelenleg már a III. ütemnél tart, melynek során a Puskin utca Rákóczi út és Pollack Mihály tér közötti, a Szentkirályi utca Rákóczi út és Mikszáth Kálmán tér közötti, a Rökk Szilárd utca Krúdy Gyula utca és Gutenberg tér közötti, valamint a Bródy Sándor utca Vas utca és Pollack Mihály tér közötti szakaszának rehabilitációját tűzték ki célul. A tervek között szerepel még 13 együttműködő társasház homlokzatának felújítása a Horánszky, a Mária, a Rökk Szilárd, a Vas, a Szentkirályi és a Baross utcákon, valamint a József körúton, és az Üllői úton, melyet az Önkormányzat az önrésszel együtt több, mint 560 millió forintból kíván megvalósítani.

Mindezért 500 millió forintra pályázott a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton, ám a Fővárosi Közgyűlés csak a társasházak homlokzatainak megszépülését támogatta 300 millió forinttal, az utcafelújításokat nem szavazta meg, hiszen hiába a szép térkő a parkolóhelyek csökkentése nélkül, az alig másfél méter széles járdákból nem lesznek közösségi terek.

A sok megszépülő homlokzatnak azért így is örülhetnek a helyiek, és azok is, akik errefelé keresnek lakást. Baráti árakra ezen a környéken azért ne számítsunk. Összegyűjtöttünk néhány lakást, ami talán kevésbé van elrugaszkodva az átlagártól, cserébe azonban egy fillért sem kell rájuk költeni.

A legszebb rögtön ez a Mária utcai 3 szobás lakás, melynek enteriőrjét belsőépítész tervezte. A polgári lakás nagy belmagasságát kihasználva hangulatos loft lakás született a belvárosi otthonból kicsit skandináv, kicsit indusztriális stílusban.

fejlesztes-8ker3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

A Palotanegyed egyik legszebb épületében, a Gutenberg-otthonban alakították ki ezt a belső kétszintes, tetőtéri lakást, mely jelenleg amerikai konyhás nappalival, 2 hálószobával és 2 fürdőszobával várja új tulajdonosait. A lakásban további szoba kialakítására is van lehetőség, és hatalmas tetőablakainak köszönhetően rendkívül világos.

fejlesztes-8ker4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

A Szentkirályi utcában található ez a 3 + 1 szoba + hallos polgári lakás, mely vidám, fiatalos berendezésével egy fiatal család otthona lehet.

fejlesztes-8ker5.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

A Bródy Sándor utcában, a Dötzer Ferenc által 1871-ben épített Keglevich-palotában a 2003-as tetőtér beépítés során alakították ki ezt a belső kétszintes lakást. A lakás felső szintjére egy gyönyörű kovácsoltvas korláttal ellátott, fa lépcsőn keresztül lehet feljutni, galériája alatt pedig egy egyedi konyhabútorral berendezett, praktikus konyha húzódik meg.

fejlesztes-8ker6.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Parkosítás a Tisztviselőtelepen

A VIII. kerület természetesen a Tisztviselőtelepre is gondolt, és bár ez a környék sem örvendett szerencsére sohasem rossz hírnek, felújítani való terület azért itt is akad évről-évre. A Bláthy Ottó utca Vajda Péter utca felőli zsákutcásított végének a parkosítási terve például lakossági kezdeményezésre született meg.

fejlesztes-8ker7.jpg

A fent nevezett utcaszakasz leginkább egy széles betontenger, ami parkosítással kiválóan hasznosítható. Ezzel pályázott 40 millió forintra az Önkormányzat, melyet a Fővárosi Közgyűlés meg is szavazott, így nemcsak egy park, hanem bográcsozóhely, rendszeres termelői piac, mobilszínpad, pihenőpark és játszótér és a Nemzeti Összetartozás Napja emlékhely kialakítása is várható a területen. De nézzük, milyen lakásokat találunk a környékén!

Az árak természetesen itt sem alacsonyak, de ennek Bíró Lajos utcai a házrésznek az ára még viszonylag elfogható, és bár az ingatlanra van mit költeni, az azért mégiscsak kuriózum, hogy kertünk is lehet a VIII. kerületben.

fejlesztes-8ker8.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

De ez a saját kerttel és terasszal rendelkező lakás is jó választás lehet a Vajda Péter utcában.

fejlesztes-8ker9.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Nagyszerű ingatlanok a belvárosban (X)

Címkék: fejlesztések lakásvásárlás lakáskiadás városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás VIII. kerület Palotanegyed Tisztviselőtelep