Szentendre: Óh, bárcsak én is itt lakhatnék!?
négyzetméter
2017.06.11. 06:00 I TothGeza78

Szentendre: Óh, bárcsak én is itt lakhatnék!?

Séta Szentendre belvárosában, fagyi a Duna Korzón, ebéd és kávé az egyik kellemes étteremben – szerintem mindenki, vagy majdnem mindenki megtapasztalta már ezt a páratlan hangulatot. Ez az élmény azonban évente csak néhányszor adatik meg még Szentendre igazi híveinek is. De mi lenne, ha ideköltöznénk?

Aki a fővárosban, vagy attól kissé Északra dolgozik, annak az ország legszebb kisvárosa, a „művészek magyar Mekkája” kifejezetten közel van, és nem csak autóval, hanem tömegközlekedéssel is, köszönhetően a hármas metróig sűrűn közlekedő buszjáratnak és a Batthyány térre járó HÉV-nek.

De miért is járna minden családtag a fővárosba? A 30 ezres városban minden van, ami szükséges: nemcsak az utánozhatatlan hangulatú macskaköves belvárosi utcácskák és a gyönyörű sétálóutca vagy a Duna part és programok özöne várja az itt lakókat. Van három jó nevű gimnázium, megannyi más iskola, óvoda, és persze remek szomszédság. Sőt, Budán a fodrásznál vagy egy jobb munkahelyen kifejezetten sikkes kimondani, hogy valaki Szentendrén lakik, befutott művészek és értelmiségiek szomszédjaként.

És ha valaki kimondottan a minőséget keresi, akkor nem feltétlenül Pismányban kell nézelődnie, ami szép ugyan, de a városközpont csak autóval érhető el. Luxus ott is van bőven, de egészen más életérzés a belvárostól karnyújtásnyira lakni. És aki azt hinné, hogy egy új építésű lakás a belvárostól és a Duna parttól pár méterre nem elérhető, az bizony téved.

Szentendrén, Szamárhegyen csendes környezetben, új építésű ház

szentendre_kert.png

A Zenta utca környékén található ez a páratlan új ház, ami egyedileg tervezett belsőépítészeti megoldásokkal, gyönyörű, de fűnyírást és más munkát szinte nem igénylő díszkerttel rendelkezik. Kellően nagy méretű, mégsem a 300-400 négyzetméteres „hodály” házakra jellemző rezsivel bír.

A ház a legigényesebb anyagokból épült másfél éve, a nappali impozáns kertkapcsolattal bír, a konyhában a legmodernebb, márkás gépek várják az új tulajdonost. A kerti csobogó nyáron, a csomómentes fehér finn nyírfából készült, első osztályú szauna pedig minden évszakban biztosítja a felfrissülést. A szomszédság kitűnő, a főút zajától távol, ám a sétálóutcától alig 50-100 méterre van a különleges ház, amelynek minden szegletén látszik, hogy a tulajdonos jelen volt az építkezés minden mozzanatánál. Így például nem csupán „A” energetikai besorolást kapott a ház, de elő van készítve a napkollektor bekötés is, mellyel a mindössze 12 ezer forintos rezsi még tovább csökkenthető.

Belsőépítész által tervezett beltér, egyedi bútorokkal

szentendre_haz.png

Címkék: luxus panoráma családi ház zöldövezet Szentendre Duna part eladó/kiadó eladó családi házak Szentendre családi ház Szentendre Szamárhegy Szentendre belváros