Bezzeg Zuglóban: kevesebb a bűnözés, durván nőnek a lakásárak
2017.06.08. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Bezzeg Zuglóban: kevesebb a bűnözés, durván nőnek a lakásárak

Jó tíz évvel ezelőtt az ember csak átsöpört az – akkor még – Népstadion metróállomás környékén lévő utcákon, ha arra akadt dolga. Este pedig legfeljebb nagyobb férfitársasággal merészkedett a XIV. kerület gázos (értsd például: törökőri vagy alsórákosi) utcáiba. Ma már a kétes hírű környékek zöme biztonságos családi övezetté avanzsált.S ez a biztonság közvetve az árakban is megjelent. 

Őszinte örömére a háztulajdonosoknak, mint például e hatszobás, kétgenerációs ingatlané.11_1.jpg

Kattints a képre további fotókért a házról!

Miközben ugyanis a bűnesetek számát tekintve néhány utcával arrébb 2013-ban még magas értéket mutattak a hivatalos rendőrségi statisztikák, mára szinte a teljes kerületben jóval alacsonyabb a bűnesetek száma, s ez örömmel töltheti el az ott lakókat - illetve azokat is, akik ott szeretnének ingatlant vásárolni.  

Márpedig – miként néhány hete itt az Otthontérkép blogon is felhívtuk a figyelmet, – a lakásdrágulás és a bűnözés visszaszorulása kéz a kézben jár.

Zuglóban egyébként a 2016 végén frissített adatok szerint ezer lakosra nagyjából 20 bűneset jut. Körülbelül annyi, mint a XIX. és a XXIII. kerületben. Csakhogy míg előbbiben 300, utóbbiban alig több, mint 200 ezer forint az átlagos négyzetméterár. Zuglóban viszont a 400 ezret is meghaladja, s a január-májusi adatok szerint további ütemes növekedés volt, így a nyár elején már 430 ezer forintnál tartunk. A teljes képhez persze hozzátartozik, hogy az igencsak hasonló statisztikájú XIII. kerületben fél millió forint feletti az átlagos ár. Azaz a biztonság csak egy faktor a sok közül.

Ám ennek a faktornak például a 40 és 60 millió forint közötti jó állapotú családi házak esetében mindenképpen fontos áremelő hatása van. Mint azt ez az úszómedencés, kondi szobás kis gyöngyszem mutatja:40603_1.jpg

Kattints a képre a galériáért!

Ebben a kategóriában egyébként szinte csak a környékbeli átlagár felett találunk eladó ingatlanokat a XIV. kerületben. Márpedig feltételezhetően ilyesmi összegekért keresgél az, akinek több gyereke is van – vagy például a csokkal megtámogatva szeretne még többet.

A gyerekek óvodába, iskolába járnak, s ha elég nagyok, már egyedül közlekednek, okos telefonnal, tablettel a zsebükben. A családi autó pedig gyakran kint parkol a ház előtt.

Senki nem szeretné azzal tölteni az estéjét, hogy a gyerek eltűnt értéktárgyait vagy a kocsi feltörését jelenti be a rendőrségen. Nem is beszélve az esti sétákról, amiket mégiscsak kellemesebb kéz a kézben, nem folyton a hátunk mögött érkező gyanús idegent lesve eltölteni.

És ez a biztonság – a négyzetméterárak tanúsága szerint is – sokat ér.

Mindenesetre azért őrizzük meg jó emlékezetünkben:

1414746216_puskas_epites_3.jpg

 A Népstadion építése, 1952 Forrás: magyarfutball.hu

Címkék: eladó lakások Zugló közbiztonság Zugló bűnözés Zugló eladó családi házak Zugló