Végre! Kutyajátszótér is lesz a III. kerületben!
Négyzetméter
2017.05.11. 06:00 I galerika

Végre! Kutyajátszótér is lesz a III. kerületben!

A III. kerület Budapest egyik legkedveltebb része, központi, óbudai része azonban annyira sűrűn beépített, hogy gyakorlatilag alig találni zöld felületet ebben a városrészben. A lakók azért küzdenek érte, hogy itt is legyen egy kis zöld, és egy közösségi kertje már van Óbudának, hamarosan azonban újabb közösségi kerttel és egy kutyafuttatóval is gazdagodik a városrész.

fejlesztesek-3ker1.jpg

Nemrég indult sorozatunk korábbi részeiben beszámoltunk arról, hogy a 2016-os TÉR_KÖZ pályázatnak köszönhetően 32 közterület újul meg Budapesten a közeljövőben, így minden kerület legalább egy megszépült közterülettel büszkélkedhet majd. Egy rehabilitáció előtt álló környéken ingatlant vásárolni pedig remek befektetés. Legutóbb a II. kerületben néztük meg, milyen fejlesztések várhatóak, most lássuk, milyen változásokra számíthatunk a III. kerületben!

A Holdudvar park kapja a legtöbb pénzt a fővárostól!

A III. kerületi Önkormányzat 4 pályázatot is benyújtott, melyek közül kettőt a Fővárosi Közgyűlés jóvá is hagyott. Ezek közül az egyik a Holdudvar park rehabilitációja, mely az összes beérkezett pályázat közül a legmagasabb összeget, 449 millió forintot kapja a fővárostól.

fejlesztesek-3ker2.jpg

A Bécsi út – Vörösvári út – Váradi utca között elhelyezkedő parkot tízemeletesek határolják, így az itt lakókon kívül nem sokan ismerik. A projekt azonban megközelítőleg 4000 lakót érint, akik a nyolc alkalmas közösségi tervezésben aktívan részt vettek, és ennek nyomán egy olyan közösségi tér terve született meg, melyben minden korosztály megtalálhatja a kikapcsolódást.

Az idősebbeket például egy pihenősétány várja padokkal, asztalokkal, ivókúttal, a sportolni vágyók részére egy sportkertet és egy futóutat alakítanak ki, a kertészkedők a közösségi kertben kapcsolódhatnak ki, a legkisebbeket játszótér várja, a tinik egy tini bandázó résznek és egy csúszdaparknak örülhetnek, a kihelyezésre kerülő ping-pong asztalok és sakkasztalok, valamint a központi téren felállított színpad és nézőtér pedig várhatóan mindenki örömére szolgál majd. De nézzük, milyen lakások közül válogathatnak, akik itt keresgélnek!

Itt van mindjárt ez az Ágoston utcai lakás, mely az egyik tízemeletes ház II. emeletén várja új lakóit. A kétszobás lakás ablakai hőszigeteltek, fűtése pedig egyedi mérős távfűtéssel történik. A jó állapotú ingatlan szobái ugyan szőnyegpadlóval burkoltak, de a többi helyiség gyönyörű járólapot kapott. És a két különnyíló szobának és a kedvező közlekedési feltételeknek köszönhetően a lakás könnyen kiadható, így befektetésnek is kiváló, különösen, hogy a környék átlagáránál kicsit kedvezőbb áron kínálják.

fejlesztesek-3ker3.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Ez a 2+1-es lakás pedig épp a park másik oldalán, a Bécsi úton helyezkedik el, a 9. emeleten. A lakásban a három szobán kívül egy kis átalakítással egy étkező is helyet kapott, és egy gardrób is található benne. Szobáinak ablakai mind a parkra néznek, egyedül a konyhaablak néz a Bécsi útra és a budai hegyekre, ráadásul a környék átlagáránál jóval olcsóbban juthatunk hozzá.

fejlesztesek-3ker4.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Kutyaparadicsom lesz a Derű utcai parkban

A fővárosban és a nagyobb városokban is állandó konfliktusforrást jelent a kutyások – nem kutyások között a parkok használata, amit ma már egyre több helyen kutyafuttatóval, kutyajátszótérrel igyekeznek megoldani. Óbuda rögtön két ilyen kutyafuttatóval is büszkélkedhet, eggyel a Laktanya utcában eggyel pedig a Búza utca és a Zab utca sarkán. Most azonban újabb kutyajátszótérnek örülhetnek a kutyások, a III. kerületi Önkormányzat Derű utcai parkjának rehabilitációja ugyanis szintén zöld utat kapott a Fővárosi Közgyűléstől.

fejlesztesek-3ker5.jpg

A Boldog Sándor István park rehabilitációjának egyik legnagyobb erőssége, hogy a lakók bevonásával történt egyeztetések során sikerült megegyezni a kutyás – nem kutyás konfliktusokban, így egy agility park is létesül majd kutyák számára. De a játszótér és a kültéri fitneszpark is megújul, új növényeket telepítenek és egységes arculatú köztéri bútorokat helyeznek el, valamint egy kerékpártároló is létesül majd. Erre 90 millió forintot szavazott meg a Fővárosi Közgyűlés, a tervezett futópálya azonban nem kapott támogatást. Most lássuk, milyen eladó ingatlanokat találunk a környéken!

Igaz a 10. emeleten helyezkedik el ez a Folyamőr utcai lakás, ezért azonban kárpótolhatja az új tulajdonost az, hogy a gyönyörűen felújított, fiatalos lakást a környék átlagárához képest 10%-kal olcsóbban kínálják. A 3 különnyíló szobával rendelkező ingatlannak ráadásul nemcsak a nyílászáróit cserélték ki, hanem a ház külső szigetelést és új tetőszigetelést is kapott, fűtése pedig egyedi mérővel felszerelt távfűtéssel megoldott.

fejlesztesek-3ker7.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

De érdemes megnézni ezt a Raktár utcai lakást is, mely szintén 3 szobával rendelkezik, és a 4. emeleten várja új lakóit. A lakásban a nyílászárócsere már megtörtént, és az ingatlant a környék áraihoz képest kedvező áron kínálják eladásra.

fejlesztesek-3ker8.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

 

 

Átlagárak! Mielőtt vásárolsz (X)

 

Címkék: befektetés fejlesztések kutyafuttató lakásvásárlás lakáskiadás városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás közösségi kert Óbuda III. kerület Holdudvar park Derű utcai park