A kamu lakáshirdetések alkonya
2017.05.08. 12:17 I MeNa

A kamu lakáshirdetések alkonya

Ugye mennyire idegesítő, ha 3-4 millió forintos különbséggel látjuk ugyanazt a lakást különféle online felületeken? Ezért örülünk, ha van valami segítség ahhoz, hogy rendet vágjuk közöttük.

Az Otthontérkép elkötelezett minden olyan innováció mellett, amely a lakáspiac fejlődéséhez járul hozzá. Korábban beszámoltunk a közvetítői piac újdonságairól, mint például a Duna House kezdeményezése az ingatlanosok értékelési rendszere, és különféle szakmai összefogásokról. Mind azt célozzák, hogy valóságosabb képet kapjon minden érdekelt: eladó, vevő, hitelező, fejlesztő. Most egy újabb innováció indult, ami igen üdvözítő – legalábbis első kipróbálásra.

soroksari_lakas1.png

Talán közhely már, hogy egy ingatlant általában több értékesítő is hirdet, sokszor különböző árakon. Nem ritka az 5-6 millió forintos árkülönbség. Sokan azzal trükköznek, hogy többször is feltöltik ugyanazt az ingatlant különböző négyzetméterrel vagy szobaszámmal - remélve, hogy a több hirdetés nagyobb eséllyel hoz vevőt. Könnybe lábadt szemmel olvastuk, hogy van végre egy fejlesztés, ami rendet vág a sok duplikált és kamu hirdetés között.

Az arminimum.hu fejlesztői nem kevesebbre vállalkoztak, minthogy megcsinálják az ingatlanhirdetések Google keresőjét és minden vevő számára átláthatóvá teszik a hazai ingatlanpiacot. Ez az applikáció bármely kiszemelt lakásról megmutatja, hogy azt kik, hol és milyen áron, milyen képekkel és leírással hirdetik a hazai interneten.

A vevőnek nem kell felkutatnia egyesével a hirdetési portálokat vagy az internet eldugott bugyrait, hogy minden információt megkapjon a lakásról. Egyetlen kattintással egy lenyíló menüben láthatja az összes hirdetést az adott ingatlanról, beleértve a legalacsonyabb árat, így akár milliókat is spórolhat.

Az arminimum.hu jelenleg Chrome és Firefox böngészőben működik. Használatához egy böngésző plugin telepítése szükséges.

Címkék: árminimum.hu kamu lakáshirdetések eladó lakások Budapest