Mit tud a Pók utca, amit más nem?
ELADÓ/KIADÓ
2017.05.05. 06:00 I TothGeza78

Mit tud a Pók utca, amit más nem?

Ugyan a fiatalabb generációknak már igen távolinak tűnik 1984, de a szocreál panel lakótelepek között mégis a legfiatalabbnak számít a Pók Utcai Lakótelep. A telep hangulata nem igazán hasonlít más nagyobb lakótelepekre, mert sok tekintetben már a mai modern lakóparkok egyes jegyeit hordozza a telep felépítése.

Öt éven át, három ütemben épült fel a kilencven darab más-más típusú igen csak szellősen felhúzott társasház. Az épületek között nem csak a távolságok kellően nagyok, de a parkosítás szintje és minősége is jócskán felülmúlja egy klasszikus panel lakótelepét.

pok_utcai_lakotelep.jpg

Sok-sok zöld és sátortető

Mivel az építése a rendszerváltáskor fejeződött be, így már sátortetős (cserépfedéses) panelház is igen sok van. Ez utóbbiakban (két-három emeletesek) már a lakások elosztása is sokkal modernebb, élhetőbb, így például a nappalik mérete is nagyobb, mint a tízemeletesekben. Ugyanakkor a modernebb épületekben éppen ezért a további szobáknak kevesebb hely jut. Tehát azonos méret mellett három vagy négy szoba helyett összesen két és fél szobát találunk a nagyobb lakásokban.

Ez a lakás felújítandó, tágas, 73 nm és észak-déli tájolású. Az egyik cseréptetős panel ház legfelső szintjén található és parkok veszik körül. Az árát rendesen megkérik, 29,9 millió forintba kerül.

pok_utcai_csereptetos1.png

Az egy plusz két félszobás verzió fiataloknak és kisgyerekeseknek ideális választás. Ezért az 53 nm-es, jó állapotú lakásért nem sokkal kérnek kevesebbet, mint a fenti példánál, 23,5 millió az ára. A lakástól a Római part néhány perces sétával elérhető.

pok_utcai_kozepes1.png

Nem kevesebb, mint 4390 darab lakás található a telepen, amelyek alapterülete 28 és 87 nm között mozog. Az igazi különlegességét e telepnek nem csak a viszonylagos modernitása adja, hanem az elhelyezkedése, illetve a miliője. A Duna part még a telep távolabbi részétől is séta távolságra van, ráadásul ez az igen kellemes hangulatú, Római part, amelyen egymást érik a hangulatos éttermek, és sportolási lehetőségek. Nagy vonzerő még az is, hogy Budapest talán legszebb strandja, az ősfás, rengeteg medencével, sőt kalandparkkal is csábító Római strandfürdő itt található.

Eladó egy szobás lakásokat szép számmal találhatunk ezen a felkapott lakótelepen és az árak sajnos tükrözik is a lakás "keresettségét". Az alábbi példa egy 31 nm-es lakás, amely ugyan földszinti, de az erkély beépítésével különleges hangulatot áraszt. Ugyanis a loggia egy pici zöld kertre néz, így olyan érzésünk támadhat, hogy lakásunk kertkapcsolatos. A pici lakás 18,6 (!) millió forintba kerül, amely elég komoly felárnak tűnik a loggiáért.

pok_utcai_pici_lakas1.png

  

A lakótelep elhelyezkedése kiváló, a HÉV illetve buszok és az esztergomi elővárosi vasút megállói közel vannak; arról nem is beszélve, hogy diszkont élelmiszerláncok és hipermarketek is bőven akadnak a közelben.

Címkék: kiadó lakások Budapest eladó lakások eladó/kiadó panel lakások Budapest III. kerület Pók utcai lakótelep eladó panel lakások