8 ok, amiért park mellé kellene költöznie!
2017.05.05. 06:00 I heveis

8 ok, amiért park mellé kellene költöznie!

Mindannyian szeretünk időt tölteni a parkban, de ez csak a jó környékek előnye? Vagy egyszerűen szükségünk van az anyatermészet közelségére, mint a park? Gyerekkorunk számtalan eseménye kötődik parkokhoz. Kis túlzással azt is állíthatjuk, hogy a közelünkben lévő parkok, ahol felnőttünk meghatározói múltunknak és jelenünknek, annak, hogy kik vagyunk most.

A parkok nemcsak egyszerűen zöldterületek a városban, hanem közösségi terek is, amelyek a helyi lakosok életének meghatározó színterei. Hatással vannak a gyerekek fejlődésére, a környezetében élők boldogságérzetére.

Íme néhány tény, miért is olyan fontosak a parkok:

1. A betonozatlan földterület elnyeli a vizet. A fák és a növények sokkal hatékonyabbak az esővíz elvezetésében, mint a csatornarendszerek. Például Amerikában támogatják azokat a magánembereket, akik fákat ültetnek a kertjükbe.

2. Csökkentik a városi hősziget hatást. Mivel a sok lakás és aszfalt miatt nagy a sötét felületek aránya, ezért melegebb a városok hőmérséklete, mint a környező területeké. Szerencsére a jól tervezett zöldterületekkel 1-5ºC csökkenthető a hőmérséklet.

3. Közösségi terek. Egy olyan helyszín, ahova eseményeket lehet szervezni, pikniket, koncertet, vagy egyszerűen csak aktívan kikapcsolódhatunk.

4. Tisztítja a levegőt. A fák sokféle szennyezőanyagot távolítanak el a levegőből. A szennyezőanyagok okozó lehnek a rákos és légzőszervi megbetegedéseknek.

5. Fokozza a mentális egészséget. Nyilvánvalónak tűnik, hogy ott, ahol az embereknek lehetősége van a kapcsolatok építésére, közös kikapcsolódásra, jobb a mentális állapotuk is. Az erős szociális háló szerepet játszik a hangulatunk alakulásában.

6. Helyet ad az edzésnek. A fizikai aktivitás hiánya dominóelv szerűen indítja be testünk állapotának romlását. Sétálhatunk is, de gyerek ill. felnőtt játszóterek még hívogatóbbak.

7. A gyerekeknek különösen fontos a kint töltött idő. Bizonyított, hogy a természet közelsége növel a koncentrációs készséget.

8. Védi a természet ökoszisztémáját. A parkok teret adnak azoknak az állatoknak, amelyeket a város terjeszkedése kiszorított.

 

Íme egy válogatás Budapest park melletti lakásai közül:

Közel a Rózsák teréhez:

erzse_bet.jpg

Megnézem!

Közel a Népligethez:

vajda_pe_ter_u.jpg

Megnézem!

Az Orczy park mellett:

benyovszky_m.jpg

Megnézem!

A Hunyadi tér szomszédjában:

csengery.jpg

Megnézem!

A Városliget mögött:

hermina.jpg

Megnézem!

További ingatlanokért kattintson ide!

Címkék: budapest válogatás zöld park belváros eladó eladó ingatlan eladó lakás Budapest