Aranyszabályok és tutiságok kerti partiknál
2017.05.02. 07:05 I csorbazs

Aranyszabályok és tutiságok kerti partiknál

Lassan ideér az az igazi, jó idő, amikor már délután is tovább érezhetjük a nap melengető erejét és már árnyékban sem kell még egy pulóvert a hátunkra dobni. Ez a tavaszias-nyárias időjárás kiváló időszak arra, hogy délutáni kerti partit, grillpartit szervezz! Mutatjuk mi kell hozzá!

Egy grillparti elképesztően jó buli tud lenni, pláne, ha jól kitalált, ötletes és kiválóan előkészített. Persze nem kell ezt túlzásba vinni, hiszen a barátok, család nem azért mennek, hogy a hibákat keressék, ráadásul, annyit egy buli sem ér meg, hogy a házigazda beleszakadjon az előkészületekbe, mégis van pár dolog, amit érdemes figyelembe venni!

Jó helyszín

Sajnos ez egy alapvető kérdés. Próbálhatok én grillpartit csinálni Budapest szívében a nyolcadik emeleten, ha nincs egy ilyen menő tetőteraszom, akkor bukta a dolog. Bizton kijelenthető tehát, hogy a grillparti-szervezésben komoly előnnyel indulnak azok, akiknek van kertjük. Ezekben a cuki kis kertekben például jó mutatna egy kis buli!

Hangulatos kert Miskolcon kényelmes fotelos terasszal

miskolc_elado_haz.png 

Kellemes kert fedett terasszal és hintaággyal 

edelenyben_elado_haz_kerttel.png 

Persze, aki társasházban és él egy szemernyi zöldterület sincs a közelében, a kutyafuttatón kívül, annak sem kell elkeserednie! Vannak ugyanis olyan helyek, ahol legálisan lehet tüzet rakni és grillezni, sőt olyanról is hallottam már, hogy egy közösségi térben/szórakozóhelyen lehet grilles/bográcsos placcot bérelni!

 

Grill

Bármennyire triviális, de a a grillparti központi eleme a grill, aminek elképesztően sok működési elvű variációja létezik már, így nincs más dolog mint kiválasztani az igényekhez leginkább megfelelőt. A legkényelmesebb verzió az elektromos grill és a gázgrill. Ezek elképesztően praktikusak, gyorsan "beizzíthatóak" és tisztíthatóak, a kellemes füstős ízt azonban nem tudják biztosítani. Akik komolyabban űzik ezt a dolgot, azoknak érdemes a faszenes és a füstölőgrillt választani, azonban a kemence is egy izgalmas választás!

Kemence és bográcsozó Debrecenben

debrecen_elado_haz.png 

Jó kaja és pia

A grillhús és grillzöldségek mellett némi rágcsát, salátát és desszertet is lehet készíteni, illetve a társaság hálás lesz,ha a kedvenc italaikból is kerül néhány a hűtőszekrénybe. A legeslegjobb, ha ezeket az előkészületeket egy nyári konyhában tudod elvégezni!

Nyári konyhás házikó Ságváron

sagvar_elado_haz.png 

Némi dekor

Az ízlelőbimbók mellett adjunk valamit a szemnek is! Mivel a grillpartikon jellemzően kevesebb hely jut a jégszobroknak és a porcelán óriás asztaldísznek, így inkább olyan dekorációt érdemes választani, ami praktikus és nem foglal plusz helyet. A színes tálak és poharak például vidámságot vihetnek az asztaldíszítésbe, a gömblampionok jól néznek ki és fényt is adnak, a szúnyogriasztós fáklyák mutatósak és távol tartják a szúnyogokat, a polár takarók pedig egyszerűen jól néznek ki a székek hátára fektetve és nagy hasznát veszik majd a vendégek az esti órákban.  

B terv

Minden szabadtéri parti kockázattal jár,nevezetesen azzal, hogy egyszer csak hatalmas mennydörgés közepette leszakad az ég és mindent elmos az eső. Nem árt, ha van egy B terv, hogy hol lehetséges a buli folytatása, ha ez bekövetkezik. Erre is várjuk a kommenteket.

Címkék: kert kemence terasz udvar családi ház grillparti fedett terasz