Új lakcímem: a D11-es hajóállomás (mellett)
ELADÓ/KIADÓ
2017.04.27. 06:25 I TothGeza78

Új lakcímem: a D11-es hajóállomás (mellett)

Folytatjuk barangolásunkat a pesti Duna part déli szakaszán. Most a Haller utcától délre, a Rákóczi (korábban Lágymányosi) hídig eső környéket nézzük meg. Itt már közel sem kirívóak az árak, a Duna mégis közel van, igaz a környék sem "A" kategóriás.

Cikksorozatunk előző részében feltérképeztük az eladó sorba került ingatlanokat a Petőfi híd pesti hídfőjétől délre haladva egészen a Haller utcáig. Most innen folytatjuk: haladunk a Soroksári úton Pesterzsébet felé. Ahogy kifelé megyünk a „centrumból” úgy egyre csökkennek az árak és egyre kevéssé érezhető a Duna part hatása. A Soroksári út mentén található lakások már nem engednek – vagy csak kevés – kilátást a folyóra, arról nem is beszélve, hogy ez az út a nap minden szakában rendkívül zsúfolt, forgalmas, hangos és rossz levegőjű, ám pár házzal beljebb már mindez viselhetőbb. Viszont így kevéssé valószínű, hogy kilátásunk lesz a folyóra...

Ha más szempontokat veszünk figyelembe, főként a fiatalok igényeit tekintjük, akkor a környék nem rossz: közel esnek az egyetemek, a centrum sincs messze a 2-es villamosokkal, és kikapcsolódásnak ideális a Duna part. A Gizella sétány szépen kiépült, és aki hajókázni szeret, az a BKK Haller utca hajóállomását is megtalálja itt, ahonnan a pesti és budai Duna part számos hajóállomása elérhető. A D11, D12 és D13-as hajójáratok is megállnak itt, úgyhogy ha ide költöznének, az ismerősöknek csak azt kell mondani: új lakcímem a D11-es hajóállomásnál van.

Elsőként egy tágas, jó elosztású, világos lakásra bukkantunk rá, megfizethető négyzetméter áron, amely jó lokáción van, a Haller Garden irodaépülete mellett. 92 nm alapterületen 3 szoba található és ötletes megoldásokkal, szép állapotban kínálják, mindössze 42 millió forintért.

haller_utca1.png
A Haller utcával párhuzamos, Pápay István utcában meglepően alacsony áron, éppen 30 millió forint alatt hirdetnek egy 78 nm-es, igényesen felújított erkélyes lakást. Mivel a Soroksári útról nyíló utcában található, így vélhetően csendesebb, mint a direkt forgalmas útra néző társai. Ez a környék ráadásul sokkal jobb, mint az innen két villamosmegállóra található Gát utca és környéke, ahol persze sok az új építés, de akad azért még kétes lakóközösségű ház szép számmal.

papay_utca1.png

Szerencsére a környék (IX. Soroksári út teljes szakasza) folyamatosan épül, fejlődik és gombamód nőnek ki a földből az új irodaházak és lakóparkok. Mondhatnánk, hogy a pesti kerületek közül - a XIII. és a VIII. mellett - a IX. kerület a legdinamikusabban fejlődő és a legnagyobb arculatváltáson átesett kerület.

Már nem csak látványtervekkel rendelkezik, az a három tömbből álló, hatalmas, háromszor tíz emeletes épületegyüttes, az Allure Residence. Ez szintén a Soroksári úthoz közel készül, egy sarokra a Művészetek Palotájától és a Nemzeti Színháztól. Az épületekben 520(!) lakás kap helyet, a 37 négyzetméterestől a 90 négyzetméteresig. Ha 2017. negyedik negyedévében átadásra kerülnek, biztosan kevés üresen álló lakás marad, hiszen mind életvitel, mind befektetés szempontjából kedvező választásnak tűnik. Egy átlagos lakást tekintve (53 nm, 2 szobás) az ár 34,7 millió forint. Úgy tűnik el is kelt az első ütem legtöbb lakása, hiszen már a második ütem építése is elkezdődött.

A legfelső emeletekről nyílik is kilátás a Duna felé, de a vizet csak a legszerencsésebbek láthatják mert azért ehhez messze esik az épülettől. Viszont a látványtervek alapján igényes lesz az épület, a környék pedig gyorsan fejlődik. Talán a tömegközlekedés nem a legjobb, igaz azért az egyes és a kettes villamosok közel esnek, és sok más opció is van, de a metró gyalog már közel 20 perc és a környék kisebb villamosvonalai (24-es,37-es és 51-es villamosok) is ritkábban közlekednek.

mupa_hazak1.png

 

 

 

 

Címkék: exkluzív lakás panoráma kiadó lakások Budapest Művészetek Palotája Duna Nemzeti Színház eladó lakások IX. kerület Dunapart új építésű lakások MÜPA Haller utca otthontérkép Gát utca eladó/kiadó Soroksári út dunai panoráma Duna parti lakások Allure Residence Pápay István utca