Öntsön pénzt az I. kerületbe! Megéri!
Négyzetméter
2017.04.23. 08:38 I galerika

Öntsön pénzt az I. kerületbe! Megéri!

Mint tudjuk, lakásvásárlásnál a lokáció kiválasztása különösen fontos, és érdemes előtte érdeklődni, hogy milyen fejlesztések várhatóak egy-egy környéken a közeljövőben. Egy rehabilitáció előtt álló környéken lakást venni pedig kifejezetten jó befektetés.

A 2016-os TÉR_KÖZ pályázatnak köszönhetően hamarosan 32 közterület újul meg Budapesten. – tudhatjuk meg az Urbanista blogról. Újonnan induló sorozatunkban ezeket a fejlesztéseket szeretnénk bemutatni kerületenként, és néhány remek befektetésnek tűnő ingatlant is mutatunk a projektek közvetlen környezetéből. Nézzük hát, milyen fejlesztés várható az I. kerületben!

Megújul a Batthyány tér

Budavár önkormányzata a Batthyány tér megújítását tűzte ki célul, melynek költsége várhatóan 1 milliárd forintra rúg majd, és ebből 300 millió forinthoz szeretett volna az önkormányzat a pályázat által hozzájutni. A fővárosi közgyűlés végül 270 millió forintot szavazott meg a projekthez, így várhatóan megvalósulhat az a terv, amellyel már 7 éve foglalkozik a kerület.

fejlesztesek-1kerulet5.jpg

A projekt megvalósítását a megszűnt buszjáratok és a fonódó villamoshálózat következtében kialakult, megváltozott tömegközlekedés is indokolja, így például célul tűzték ki a buszforduló kisebb területre történő visszaszorítását.

Másik cél, hogy a műemlékekhez méltó gyalogos terek létesüljenek, és a tér széleinek egyszerűbb legyen az átjárhatósága, ugyanakkor a Szent Anna templom előtt szeretnék megszüntetni a gépjárműforgalmat és egy reprezentatív teret kívánnak kialakítani.

A Fő utca gyönyörű, barokk kori épületeit szeretnék kiszabadítani az előttük húzódó vályúból, az útpályát járdaszintre emelnék, valamint tervezik az akadálymentes környezet megteremtését. Ugyanitt a növényzet, a burkolatok és utcabútorok segítségével egy térhasználatot jobban segítő, egységes arculatot szeretnének megteremteni, melyhez egy fotófal is létesülne dunai panorámával.

Az önkormányzat tervei szerint, így a tér kerületi rendezvények, vásárok, koncertek, egyházi rendezvények, esküvők számára is méltó helyszín lesz majd. Lássuk hát, milyen eladó ingatlanokat találunk a környéken.

Itt van mindjárt ez a gyönyörű, 1+2-es lakás, közvetlenül a téren, mely 16 évvel ezelőtt esett át komplett műszaki felújításon, esztétikai karbantartása pedig azóta is folyamatos. A lakás ugyan drágább a környék átlagáránál, de ezért kárpótolhatja a leendő vevőt az esztétikus, igényes kialakítás, erre az otthonra ugyanis egy fillért sem kell költenie annak, aki máris költözni szeretne.

fejlesztesek-1kerulet1.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Természetesen ennél kedvezőbb áron is lehet lakást találni a téren. Ezt a nagypolgári lakást például nem sokkal átlagár felett kínálják. S bár helyenként esztétikai felújításra szorul, olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, mint az intarziás, faberakásos mennyezet a nagyobbik, 45! négyzetméteres szobában, vagy az egyedi használatú függőfolyosó, mely egy kert mellett vezet a lakáshoz.

fejlesztesek-1kerulet2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

De aki önkormányzati lakását szeretné egy frekventáltabb elhelyezkedésű lakásra cserélni, az is talál itt remek ajánlatot, ennek a másfél szobás kislakásnak a személyében, melynek most bérleti joga eladó. A lakás egy 1880-as években épült, körfolyosós házban található, melyet pár éve újítottak fel teljesen, és a lakás is komplett felújításon esett át, melynek során ízléses, esztétikus, skandináv stílusú berendezést kapott.

fejlesztesek-1kerulet3.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Egyedi utasvárót kap a Horváth-kert

A kerületnek van ezen kívül még egy mini projektje is a Horváth-kertben, ahol a rozsdás buszváró helyére építenének egy egészen egyedi utasvárót, hátfalán gondolatébresztő idézetek és képek megjelenítésével, melynek tartalma természetesen rendszeresen frissülne. S bár ez a projekt vélhetően nem nyomja majd fel a környék lakásárait, annak, aki ideköltözik, legalább a busz várásával töltött percek nem lesznek olyan unalmasak, s még a Várra nyíló panorámában is gyönyörködhet, ha ezt a 2+1-es lakást választja a Krisztina körúton.

fejlesztesek-1kerulet4.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Nagyszerű ingatlanok a belvárosban (X)

Címkék: befektetés fejlesztések városrehabilitáció négyzetméter lokáció I. kerület Batthyány tér Horváth-kert