Vannak, akik csak hírből ismerik a dunai panorámát a Dunánál
ELADÓ/KIADÓ
2017.04.18. 14:33 I TothGeza78

Vannak, akik csak hírből ismerik a dunai panorámát a Dunánál

A Lánchídtól elindulva az Erzsébet híd irányába, gyönyörű hotelek és középületek szegélyezik a Dunapartot. Viszont emiatt kevés olyan lakóház akad, amely közvetlenül a folyópartra enged kilátást. Ám néhány utcával hátrébb még 30 millió alatti kilakást is találtunk, ami itt kifejezetten olcsónak számít.

A Duna-part pesti oldalán folytatva barangolásunkat, a Lánchíd szomszédságában, a Széchenyi István tértől indul egy hosszú kedves kis utca, amely csendes, mégis a központban van, közel a Bazilikához és a Deák térhez. Aki arra sétál kedvére válogathat a minőségi kávézók és éttermek között.
Ebben a kellemes utcában találtam ezt az 1+ 1 fél szobás lakást, amely egy 1837-ben épült klasszicista lakóház első emeletén található. A felújított lakás nagyobb szobájának ablakai a Hild térre néznek, a Duna viszonylag messze esik, oda nincs kilátása. Az elhelyezkedést tekintve, az ára nem vészes, 44 nm-ért 38 millió forintot kérnek (863 ezer a négyzetméterár).

merleg_utca_lakas.jpg

Ha tovább haladunk déli irányban, találhatunk egy főutat - párhuzamos a Jane Haining rakparttal – amely igen népszerű ingatlankeresési szempontból. Az Apáczai Csere János utca egyes szakaszai kilátást engednek a Dunára, egyes szakaszai pedig, az épület jellegéből adódóan rejtve maradnak a dunai panorámát illetően. Az utca Eötvös tér felé eső szakaszán található egy pici lakás, amely műemlék házban eladó, de udvari fekvésű. Ugyanakkor a lakás felújított és valóban a Duna parttól néhány lépésre helyezkedik el, emiatt 27 millió forint az ára.

apaczai_lakas1.png

És akkor nézzünk egy olyan lakást, amelynek abszolút panorámája van a Gellért hegyre és a Dunára. A Vigadó tér szomszédságában, egy klasszicista épület legfelső emeletén található ez a dupla komfortos lakás, amely 173 nm-es. Az ára nem csekély, 159 millió forint!

vigado_ter_lakas1.png

Az Apáczai utcával párhuzamos és a Belvárosban elég közismert utcában, az Aranykéz utcában már nyugodtan számolhatunk 1 millió forintos négyzetméter árakkal. Találtunk is egyet, mindössze 33 nm-es, teljes körűen felújított és az ablakok az utcára néznek. Ugyanakkor a Dunára innen nem látunk ki. A teljes bútorzattal és gépesített konyhával az ár 38 millió forint.

 

aranykez_utca1.png

Címkék: válogatás exkluzív lakás belváros panoráma rakpart kiadó lakások Lánchíd Budapest luxuslakás Duna garzon lakás Bazilika eladó lakások Váci utca Dunapart Széchenyi tér Apáczai Csere János utca Erzsébet híd polgári lakás Hild tér Vigadó tér Aranykéz utca Régiposta utca belvárosi lakások dunaparti lakások eladó/kiadó Jane Haining rakpart pesti lakások széchenyi rakpart Mérleg utca klasszicista épület Eötvös tér dunai panoráma nagypolgári lakás