Fiatal a vevőjelölt? Váltson taktikát az eladó!
Tippek-trükkök
2017.04.17. 07:24 I galerika

Fiatal a vevőjelölt? Váltson taktikát az eladó!

Ha te is a baby boom generáció tagjai közé tartozol, és most repültek ki a gyerekeid, akkor nagyjából eljött az ideje annak, hogy kisebbre cseréld a lakást, melyben felnevelted őket. Legyen szó akár egy kockaházról, egy 2+2-es panelról, egy 80-as években épült családi házról, vagy egy tágas társasházi lakásról, ami számodra fiatalon ideálisnak tűnt családalapításhoz, az már egyáltalán nem biztos, hogy megfelel a mai fiataloknak. Ezért ha őket célzod meg, nem árt, ha felkészülsz a következőkre!

lakaseladas-fiataloknak1.jpg

Kép forrása: earnshaws.com.au

A lokáció most jobban számít, mint eddig bármikor!

A lakáskeresés egyik legmeghatározóbb tényezője a munkahely közelsége. A nagyobb városokban az emberek annyira rászoktak az autóval való közlekedésre, hogy a reggeli dugókban igenis sokat jelent, ha a munkahely nem a város másik végében van, és biciklivel, gyalog, vagy tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A fiatalok ezért előnyben részesítik, a belvárosi, vagy a belváros közeli lakásokat, még akkor is, ha így kisebb ingatlant kapnak a pénzükért.

Fiatalos, felújított lakás a II. kerületben

lakaseladas-fiataloknak2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Ez persze nem jelenti azt, hogy a város szélén, csendes helyen elhelyezkedő otthonodat nem vennék meg fiatalok, de a kiváló tömegközlekedés alapfeltétel, ennek hiányában pedig elképzelhető, hogy alacsonyabb áron tudod majd értékesíteni otthonodat.

A mai fiatalok állandóan rohannak

A mai fiatalok rengeteget dolgoznak. A jól fizető munkahelyeken sokszor alapkövetelmény a túlóra, van aki pedig másodállást kényszerül vállalni, ahhoz hogy lakást vehessen. Ezek után nem csoda, hogy a munkahelyen kívül töltött időt pihenéssel vagy szórakozással szeretnék tölteni, és sem idejük, sem energiájuk nincs arra, hogy egy lakást felújítsanak. Ezért a legtöbben az azonnal költözhető lakásokat keresik, így ha nekik szeretnéd eladni otthonod, akkor a felújítás, modernizáció alapkövetelmény, ha lehet fiatalosabb stílusban.

Fiatalos lakás remek helyen

lakaseladas-fiataloknak3.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Ők már a digitális világban élnek

A mai fiatalok ma már mindent az interneten, okostelefonjaikon keresztül intéznek. Ezért fontos, hogy olyan hirdető oldalon add fel hirdetésed, mely mobil applikációval is rendelkezik, és a lehető legjobb minőségű képeket csatold a hirdetéshez.

Azonnal költözhető lakás Újlipótvárosban

lakaseladas-fiataloknak4.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

A nagyobb nem mindig jobb

Még jó néhány évvel ezelőtt is fontos szempont volt a családalapító fiatalok körében, hogy egy nagy kerttel rendelkező, tágas családi házban neveljék fel gyermekeiket. Mára a helyzet megváltozott, s ennek elsősorban anyagi okai vannak. Egyrészt a válságból okulva, sokan nem mernek nagyobb lakást venni, mint amekkorára tényleg szükségük van. Másrészt az elsődleges tényező a lokáció, a frekventáltabb környékeken pedig csak kisebb lakást engedhetnek meg maguknak a fiatalok.

 

 

Nagyszerű ingatlanok a belvárosban (X)

Címkék: tippek-trükkök eladó budaörsi családi házak eladó budai lakások eladó kislakás Buda eladó társasházi lakások Budapest