Tobzódtunk a luxusban a Duna pesti partján
ELADÓ/KIADÓ
2017.04.16. 07:22 I TothGeza78

Tobzódtunk a luxusban a Duna pesti partján

Duna parti sétánkat folytatva elindultunk az Erzsébet hídtól és meg sem álltunk a Szabadság hídig. Útközben alapvetően a panorámával rendelkező Duna parti lakásokra voltunk kíváncsiak. Akadt bőven luxus, főként a Belgrád rakparton. Elképesztő árakon!

A Figyelő hetilap március végi konferenciáján Fővárosi ingatlanfejlesztések szabályozási kereteiről tartott előadásában Szeneczey Balázs, városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a pesti rakpart Lánchídtól délre eső, belvárosi része megújul, több közösségi teret hoznak létre, amellyel még több turistát és fővárosit (és nem fővárosit) szeretnének odavonzani.

A hírnek örülünk és folytatjuk Duna parti barangolásunkat a pesti oldalon, az Erzsébet hídtól elindulva, egészen a Szabadság hídig bezárólag. Az első lakás, amit találtunk egy elbűvölően egyedi – eddig cikkeinkben ilyenre még nem bukkantunk – mindössze 82 nm-es, 2,5 szobás luxus lakás. Erkélyéről elvehetetlen kilátás nyílik a Dunára, a Gellért hegyre, a Budai Várra, a Citadellára, egyszerűen mesés. Az ára potom 127 millió forint. Az árakat nagyjából ismerve, első ránézésre többre gondoltam volna.

luxus_lakas_belgrad_rakpart.jpg

Ezt követően a fenti példának eléggé az ellentettjébe botlottunk. A lakás ugyan gyönyörűen felújított és szintén a Belgrád rakparton található, de északi fekvésű és udvari kilátással rendelkezik. Az 50 nm ára 43 millió forint. Ennyi pénzért drága itt egy otthon, pláne, ha egy szeletnyi Dunára panorámát sem kapunk érte.

garzon_belgrad1.png

Szintén a Belgrád rakparton bukkantam rá egy érdekességre. Egyedülálló a lakás mérete miatt, az ára inkább horribilisnek – 341 millió - mondható. 246 négyzetméterről tekinthetünk ki a Dunára és a Budai Várra. Az óriási lakás erősen felújításra szorul, egy igazi hippi tanya, ahol a retro keveredik az avantgárd stílussal.

hippitanya1.png

Sétánkat a Szabadság hídnál zárva, a különösen szép Fővám tér környékén nézünk szét. Itt viszonylag nagy a kínálat, sok eladó lakást találunk. A Váci utca Fővám tér felé eső végén található ez az elegáns lakás, nagypolgári patinás épületben. A lakás 3 szobás, 94 nm-es és exkluzívan felújított. Bár nincs erkélye és panorámája, mégis a frekventált elhelyezkedése miatt 82 millió az ára.

modern_lakas1.png

Szintén a Fővám térnél bukkantunk rá, egy a Szabadság hídra és a Nagycsarnokra is panorámás nagypolgári lakásra. A 103 négyzetméteren 3 szobát és jó elosztást találunk, világosak a terek és igényes a berendezés. Az ár csupán 105 millió forint.

kilatas_szabadsag_hidra1.png

 

Címkék: retro modern exkluzív befektetés luxus kiadó avantgárd belváros eladó otthon panoráma elegáns felújított felújítandó négyzetméter Budapest Duna Citadella Váci utca Budai Vár Gellérthegy Erzsébet híd Nagycsarnok Szabadság híd Fővám tér Belgrád rakpart duplakomfort családi otthon eladó/kiadó befektetés lakások klasszicista épület dunai panoráma luxus lakások hippi tanya