Több ezer lakásból lehet válogatni, de hol a legolcsóbb?
2017.03.13. 09:10 I MeNa

Több ezer lakásból lehet válogatni, de hol a legolcsóbb?

Egy évtizede nem látott lendületet vett 2016-ban a budapesti lakásépítési piac. A korábbi évekhez képest jelentősen több építési engedélyt adtak ki, így a legfrissebb előrejelzések szerint idén még a tavalyi 10 ezernél is több új lakás épülhet. A növekvő kínálattal lépést tartó kereslet felfelé nyomja az árakat, de még mindig vannak megfizethető lakások. A márciusi LAKÁS 2017 kiállításon ismét több ezer ingatlanból válogathatnak az érdeklődők.

Fellendült a lakáspiac Magyarországon 2016-ban: 9994 új lakás épült, ami 31 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A konkrét projektindítások mellett a kiadott lakásépítési engedélyek és az új lakások építésére vonatkozó bejelentések együttes száma is nőtt. Ez pontosan 31 559 volt, ami több mint két és félszerese a 2015-ös évinek - derül ki a KSH legfrissebb adataiból, ami egyben azt is jelenti, hogy idén folytatódik a lakásépítési boom. Tavaly év elején jelentős áfa csökkentés jött, a CSOK pedig azok érdeklődését is felkeltette, akik korábban nem gondolkoztak költözésben.

andrassy_ut_kozeli_luxus_1.jpg

A lakásvásárlási lehetőségek útvesztőiben segít eligazodni a Portfolio Csoport által szervezett LAKÁS 2017, Magyarország ingatlanpiaci kiállítása és vására. A rendezvény kiemel témája a hazai lakáspiac és az új építésű lakóparkok előtt álló lehetőségek és kihívások, részletezve az árak, a támogatások, a hitelek, a műszaki fejlődés lehetőségeit és irányait, illetve a szektort komolyan érintő munkaerő piaci kihívásokat. A rendezvény március 24 és 26 között lesz Millenárison, a péntekről vasárnapig tartó kiállításra a BELÉPÉS INGYENES!

Hol érdemes most lakást venni?

Aki új társasházi lakást vásárolna Budapesten, nagyjából 6500 ingatlan közül választhat. A megnövekedett kereslethez igazodva folyamatosan növelik a kínálati árat a lakások eladói, noha az áremelés mértékéből visszavettek az elmúlt három-négy hónapban. Míg a főváros kedvező elhelyezkedésű részein egyre magasabbak az árak, addig 10-20 kilométerrel arrébb töredék áron lehet akár komplett családi házat vásárolni. A főváros peremén található kisebb társasházakban, sorházakban szintén jóval olcsóbbak a lakások – itt még általában négyszázezer forint alatt lehet egy négyzetméterhez jutni.

Több ezer új ingatlan, eladó lakások, házak és telkek, valamint a legjobb albérletek várják a LAKÁS 2017 látogatóit a Millenárison. A legnagyobb fejlesztők lesznek a kiállítók között, például az OTP Ingatlan, a Cordia, a Budapart, a Sasad és még sokan mások. A megfizethető lakásprojektekből is lehet majd válogatni, mint a Metrodom Park, a Lőportár utcai társasház projekt vagy a City Home, illetve exkluzívabb fejlesztésekből is, mint a Klauzál Residence, a Csillaghegy Residence és a Rokolya Residence. A kifejezetten az olcsó lakások iránt érdeklőknek is érdemes ellátogatni a rendezvényre, amely egy tető alá hozza a lakásközvetítő hálózatokat, a bankokat, a lakástakarék-pénztárakat, a biztosítókat és a szolgáltatókat.

Címkék: albérlet eladó budai családi ház eladó budai lakások eladó lakások Pest LAKÁS 2017 Sasad liget Rokolya Residence Klauzál Residence Budapart Cordia eladó lakások City Home lakópark