Mennyibe kerül a panoráma az észak-pesti Duna-parton?
ELADÓ/KIADÓ
2017.03.12. 11:56 I TothGeza78

Mennyibe kerül a panoráma az észak-pesti Duna-parton?

Hamisítatlan, egyedi atmoszférát nyújtanak a budapesti Duna-parti lakások. A folyó partján sok a különleges otthon, magasak is az árak, de még a két part lakóövezeti része is több mint 10 kilométer hosszú, így több részes sorozatban, remek példákkal mutatjuk be a különböző, egymástól jól elkülönülő szakaszokat.

Ha szép időben végigkocsikázunk a pesti felső vagy alsó rakparton megcsodálhatjuk milyen változatos, mégis különleges hangulatot áraszt a folyó partján, vagy akár csak ahhoz közel lakni. Azonnal kedvünk támad ott egy lakást venni, hogy mindennap ebben a varázslatos látványban legyen részünk. De vajon mennyiért érhető ma el ez a panoráma? Vagy akár csak egy kis kilátás a folyóra?

Gyakorlatilag minden olyan európai nagyvárosban, ahol folyó szeli ketté a várost, a vízparti ingatlanok státusza kiemelkedő, és nyilván áruk is borsos. Vegyük először most a pesti oldalt: ott sem mindegy, hogy a Duna mely szakaszán, melyik kerületben helyezkedik el az ingatlan. A legkeresettebb és egyben a legdrágább lakások a modern, újonnan, illetve az elmúlt években kiépült Marina parton találhatók.

A választék a Marina környékén nem kicsi, de 15-20 milliós lakások itt nem akadnak, a négyzetméterárak 600 ezer forint körül kezdődnek, leszámítva az új házakhoz viszonylag közel eső, Árpád hídi metró környékén található pár panellakást. Ezekből azért sincsen sok, mert a választék ilyen kicsi, itt tekinthető meg.

marina_part1.jpg

A Marina sokak szerint csak egy népszerű modern lakótelep, de a többség inkább a luxust látja benne, amit az árak is visszaigazolnak. Az említett „induló”, azaz 600 ezer forint körüli négyzetméteráron csak 2-3 szobás lakást lehet találni, azaz vízre néző, legalább 2 szobás ingatlan 35-40 millió forint. Igaz legalább új, illetve újszerű építésűekről beszélünk, mert azon a szakaszon csak ilyen lakások vannak.

Szerencséjük van azoknak, akik tudnak várni valamennyit és a közvetlen vízparttal kapcsolatban kompromisszumot is kötnek. Vízre nem néző, meg sem épült új lakást már bő félmillió forint körüli négyzetméterártól, tehát egy szép, két szobás, 50 négyzetméteres otthon már 28 millió forint alatt megkapható.

marina_part2.jpg

Ugyanakkor a Dunára, vagy akár csak annak csendes öblére néző Meder utcai új otthon 36 millió forint feletti, hogyha a nappali mellett nem hálófülkét, hanem a teljes értékű mondjuk 12 négyzetméternél nagyobb hálószobát is szeretnénk. 

marina_part3.jpg

Ha tehát Duna-parti lakást szeretnénk vásárolni a pesti oldalon, különösen újat vagy újszerűt, azt megállapíthatjuk, hogy még a várostól távolabb is igen magas árakkal kell számolnunk. Nem mindegy továbbá az sem, hogy a Duna mely szakaszán található az ingatlan és persze melyik kerületben. Egy dolog azonban biztos, ha a Dunára nyíló panorámát választjuk, az lakásunk legnagyobb ékszere lesz!

Címkék: luxus panoráma kiadó lakás négyzetméter eladó lakás Budapest Duna Angyalföld Marina part ingatlan válogatás eladó/kiadó Dunaparti lakások