A festésnél nem csak a hengert kell tologatni
TIPPEK-TRÜKKÖK
2017.03.11. 11:41 I TothGeza78

A festésnél nem csak a hengert kell tologatni

Tavasszal az ember egyből csinosítani szeretné a lakását, de nem árt néhány tanácsot megfogadni, mielőtt nekifogunk az otthon kiszínezésének. Direkt nem a hengerrel kezdjük.

A legtöbb embernek óriási probléma, hogy a közelgő jó idő kapcsán hogyan fogjon hozzá a lakása felújításához. A legegyszerűbb dolog – a nagytakarítást követően – egy jó festő szakember megtalálása. Nyilván, az ismerőseink szívesen ajánlgatják a szomszédot, az ismerőst, de azért lássuk be, hogy az ilyen ajánlatokkal lehet igazán melléfogni.

Mert mi is a probléma: az ismerősök ismerősei vagy drágán vagy rosszul dolgoznak, vagy mindkettő. Arról nem is beszélve, hogy az igazán jó szakemberek naptára már jó előre betelik. Tehát, ha az utolsó pillanatra hagyjuk a döntést, akkor tavasszal szinte kizárt, hogy szépen dolgozó szakit találjunk.

szinek600.jpg

Az oszlopokon olvasható hirdetésekkel pedig az a gond, hogy rengeteg a kókler, akik ráadásul „lehúzzák” az embert. Különösen azokat, akik nem elég járatosak ezekben a munkákban. Mert akik járatosak, azok maguk is elballaghatnak a barkács áruházba, és akár egy videó megosztó oldalról is lenézhetik a szakma egyszerűbb fogásait. Csak egy kis elhatározás és lelkesedés kérdése.

Felújítandó, olcsó lakások Budapest egész területéről

Arra azért figyeljünk, hogy a hipermarketek nagyon akciós festékei, ecsetei, és egyéb eszközeivel nagy kínlódás lehet a munka. Ezért a videó megosztón túl az sem árt, ha keresünk az ismerősi körben valakit, aki már sikerrel festette ki saját lakását.

festes2.jpg

Jól jön – különösen a hölgyeknek – ha egy erős és tettre kész srácot is bevonnak a tavaszi lakásfestésbe. Rendszeresen probléma a színek kiválasztása is. Itt a legegyszerűbb egy – a legtöbb festékboltban elkérhető – színskála használata. Mindig az otthoni környezetben az adott bútorok, függönyök és kárpitok mellé helyezve nézzük meg, hogy valóban menni fog-e a megálmodott hupilila vagy méreg zöld szín az otthonunkba. Továbbá nagyon kell figyelni arra is, hogy a sötét színek lenyomják a teret, illetve az említett színskálán a világosabbnak, halványabbnak tűnő színek a nagyobb falfelületeken erősebb, radikálisabb hatást keltenek.

Olcsó, felújítandó lakások a VI. kerület belső részén, közel a belváros szívéhez

Bár unalomig ismert lehet, de azért leírjuk: a festéket legalább kettő, de inkább három rétegben kell felhordani a falra, ezért amikor vásárolunk, így érdemes számolni. És még egy fontos dolog: minden festés csak akkor szép, ha az alapozás – szinte – hibátlan, ezért ha itt nem vagyunk biztosak magunkban, kérjünk segítséget. A festés ugyanis nem úgy működik, ahogyan a filmekben látjuk, hogy csak a hengert kell tologatni a falon, mert ez mindig csak a legutolsó lépés.

Címkék: lakás felújítás festés festő mázolás lakásfelújítás renoválás falfestés festés-mázolás