Ilyen hálókban alszanak a magyar szerelmespárok
négyzetméter
2017.02.14. 13:45 I csorbazs

Ilyen hálókban alszanak a magyar szerelmespárok

Valentin-nap van, ráadásul a házasság hete. Mi mással készülhettünk volna mára, mint cuki szerelmi fészkekkel, illetve néhány érdekes adattal, melyet a KSH szolgáltatott a Házasság Hete kezdeményezés apropóján. Lássuk, hogy állunk a "formalizált szerelem" kérdéséhez.

Magyarországon a házasságkötések száma 2010-ig folyamatosan csökkent: míg az 1970-es években átlagosan még 97 ezer házasságot kötöttek évente, addig az ezredfordulót követő évtizedben már csak 43 ezren. A mélypont 2010-ben volt, amikor egy év leforgása alatt mindössze 35 520 pár járult anyakönyvvezető elé.

Azóta évről évre emelkedik a házasságkötések száma. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, előzetes adatai szerint 2016. január-november között (decemberi adatok nélkül) csaknem 50 000 házasságot kötöttek, ami arra enged következtetni, hogy az elmúlt húsz évet tekintve 2016-ban házasodtak a legtöbben.

Kor tekintetében érdekes tendenciát figyelhetünk meg. Míg 2000-ben a nők 24,7, a férfiak 27,2 évesen álltak anyakönyvvezető elé, addig 2015-ben az előbbiek 29,6, az utóbbiak pedig 32,4 éves korukban szánták rá magukat a házasságra. 

Az élethelyzet változások, például a házasság, az összeköltözés vagy éppen a válás, jellemzően az ingatlanpiacra is közvetve hatással vannak, hiszen az emberek a megváltozott körülményekhez igazítják otthonukat. A friss házasok például gyakran vásárolnak új, közös otthont, miközben a régit -ha volt nekik- piacra dobják. Íme néhány szerelmi fészek azoknak, akik épp közös otthont keresnek!

Elegáns hálószoba Budakalászon

További képekét kattints a fotóra!szt_laszlo_utca_lakas_elado.jpg 

Egyszerű, de nagyszerű hálószoba Harkán

További képekért kattints a fotóra!harka_haz_elado.jpg 

Takaros szoba a belvárosban

További képekért kattints a fotóra!
dob_utca_elado_lakas_1.jpg

 

A sötét design

További képekért kattints a fotóra!zsokavar_elado_lakas.jpg

 

 Élénk színek a XVIII. kerületben

További képekért kattints a fotóra!vasut_utca_elado_lakas.jpg

Címkék: házasságkötés élethelyzet hálószoba lakásvásárlás