Saját lakásra gyűjtesz? Így úszd meg olcsón az ünnepeket!
Gazdálkodj okosan
2016.12.14. 15:33 I galerika

Saját lakásra gyűjtesz? Így úszd meg olcsón az ünnepeket!

Ha saját lakást vennél és elhatároztad, hogy az idén összegyűjtöd a pénzt az önerőre, foglalóra és egyéb költségekre, akkor az elmúlt hónapokban biztosan nagyon sok mindenről lemondtál, hogy elérd a célod. Ezek után az év végi ünnepekkel járó kiadások rémálomként kísérthetnek. De nem kell lemondanod az ünneplésről ahhoz, hogy ebben a hónapban is félretedd a szokásos összeget. Mutatjuk, hogyan csináld!

A családod és a barátaid biztosan megértik, ha az idén szerényebben ünnepelsz

Ha még nem tetted meg, mondd el családodnak és barátaidnak, hogy mire gyűjtesz, így biztosan meg fogják érteni, ha idén csak valami apróságot kapnak ajándékba. Ha előre szólsz nekik, akár megegyezhettek egy maximum összegben, amennyiért ajándékot vásároltok egymásnak. Vagy akár neveket is húzhattok családi vagy baráti körön belül, így mindenkinek csak egy valakit kell majd megajándékoznia. Ha ők is nehéz helyzetben vannak, valószínűleg még örülni is fognak az ötletednek.

Első lakásnak ideális otthon Zuglóban

gyujtes-sajatlakasra-unnepek-alatt1.jpg

Tágas ez az eladó zuglói lakás, rájössz, ha a képre kattintasz

De mit lehet kapni alacsonyabb büdzséből?

Az értékhatár általában azért szokott problémát okozni, mert sokszor nem lehet semmi értelmeset kapni, azért az összegért, amennyiben megegyeztetek. Ilyenkor jó ötlet lehet a saját kezűleg készített ajándék, melyhez az alapanyagok már nem kerülnek olyan sokba.

Akciók és kuponok

Ha nem teheted meg, hogy nem veszel drágább ajándékokat, akkor figyeld az akciókat. Ha rendszeresen vásárolsz olyan helyen, ahol a vásárlásaidért pontokat kaphatsz, a pontokért pedig kuponok vagy ajándékok járnak, akkor érdemes ezeket is kihasználni.

Fiatalos, másfél szobás lakás a VII. kerületben

gyujtes-sajatlakasra-unnepek-alatt2.jpg

Ebből és a többi képből (katt a képre) kiderül, hogy mennyire praktikus a berendezése ennek az eladó ingatlannak

Spórolj másutt!

A karácsonyi kiadások természetesen nemcsak ajándékokból állnak, hajlamosak vagyunk ilyenkor sokat költeni dekorációra, de élelmiszerből is drágábbakat és többet veszünk. Ha az ajándékokon nem tudsz spórolni, ne költs idén egyáltalán dekorációra, és élelmiszerből is csak annyit és azt vedd meg, amit máskor is szoktál.

De a hétköznapi kiadásokon is spórolhatsz. Minden nap elszaladsz valahová ebédelni a kollégáiddal? Főzz valami gyorsan elkészíthető ételt esténként, és másnap vidd magaddal! Meg fogsz lepődni, mennyivel olcsóbb lesz. Minden hétvégén eljársz szórakozni? A drága bulihelyek helyett inkább szervezz ingyenes vagy olcsóbb programokat. Hívd meg magadhoz a barátaidat, vagy egyszerűen csak sétáljatok egy nagyot, ha az idő is megengedi. A karácsonyi vásárokban és a plázákban ilyenkor rengeteg ingyenes program vár, csak vigyázz, nehogy vásárolj!

Tágas egyszobás lakás a XIII. kerületben

gyujtes-sajatlakasra-unnepek-alatt3.jpg

Ne zsúfolja tele az ilyen eladó lakást, a tágasság érzete kifizetődő

A jövőben spórolj előre a karácsonyra!

Ha sikerül összegyűjtened a pénzt, és a következő karácsonyt már a saját otthonodban ünnepelheted, a törlesztőrészletek miatt akkor sem lesz könnyebb a következő ünneped, így érdemes a karácsonyra már előre spórolnod. Tegyél félre minden hónapban egy kisebb összeget. Nem baj, ha csak 10-20 ezer forintot sikerül összegyűjtened jövő decemberig. Gondolj bele, hogy örülsz majd annak a kis plusz pénznek karácsony előtt.

 

 

A legjobb ingatlanok magánszemélyektől (X)

Címkék: karácsony önerő első lakás gazdálkodj okosan eladó zuglói lakások