Még nem húzósak a lakásárak Székesfehérváron
négyzetméter
2016.11.11. 14:25 I galerika

Még nem húzósak a lakásárak Székesfehérváron

Székesfehérvár közel van Budapesthez, a Dunántúl egyik közlekedési csomópontja, ahol számtalan nemzetközi vállalat telepedett meg. Így munkahelyekben bővelkedik, de még mindig megfizethetők a lakások és családi házak.

szfehervar4.jpg

Kép forrása: Panoramio.com

Alacsony munkanélküliség

Székesfehérvár életét mindig is meghatározta Budapesthez való közelsége, ugyanis mindössze 66 km-re fekszik a fővárostól, s így autóval vagy tömegközlekedéssel körülbelül 1 óra alatt megközelíthető. Áthalad rajta az M7-es autópálya, a 7-es főút és öt vasúti fővonal is. Kedvező elhelyezkedésének köszönheti, hogy gazdasága stabil, sok nemzetközi vállalat létesít telephelyet a városban, így a munkanélküliség folyamatosan alacsony, 2015-ben 2,9% volt.

Felújított panellakás a Cserepes közben

szfehervar1.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

Megfizethető ingatlanok

Bár az árak itt magasabbak, mint például Szegeden, Veszprémben vagy Pécsett, még mindig nem érték utol a budapesti, győri és a debreceni lakásárakat. 2015-ben átlagosan 241 ezer forintot kellett fizetni egy lakás egy négyzetméteréért, míg egy lakást átlagosan 1541 Ft/nm áron lehetett kibérelni. Az áremelkedés mindemellett folyamatos itt is, akárcsak sok megyeszékhelyen.

Az árakban természetesen elég nagy szórás tapasztalható lakástípusonként és városrészenként. Székesfehérvár legnagyobb lakótelepén, Vízivárosban 11-15,5 millió forint közötti áron lehet egy átlagos, 60 nm körüli panellakáshoz hozzájutni, míg Palotavárosban már csak 10-15 millió forintot kell fizetni egy átlagos panellakásért.

Kétgenerációs családi ház Öreghegyen

szfehervar2.JPG

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

A város legnépszerűbb családi házas övezetében, Öreghegyen zömében 80-200 nm közötti házakat találhatunk, melyeket 20-95 millió forintos áron kínálnak, míg a központhoz kicsit közelebb található Vezér utcák környékén már alacsonyabb áron, 12-65 millió forint között kaphatunk 80-180 nm nagyságú családi házakat.

A belvárosban természetesen tégla építésű lakásokból van a legnagyobb kínálat, itt 10-30 millió forintot kell fizetni egy átlagos, 60 nm körüli ingatlanért.

A városon belül is kiváló tömegközlekedés

Székesfehérváron a helyi tömegközlekedést az egész várost behálózó buszjáratok látják el. A vonalhálózat és a járatsűrűség egyes kertvárosi részeket leszámítva jónak mondható. És általánosságban elmondható, hogy a sűrűbben lakott, illetve a központhoz közelebb fekvő városrészekből gyakrabban indulnak járatok. Az ipari parkok műszakváltás idején sűrűbb járatokkal, könnyen elérhetőek, a városban egyedül a vasútállomás az, ami nehezebben megközelíthető.

Egyszobás lakás akár irodának is a Várkörúton

szfehervar3.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

Itt található a világ legnagyobb, egyetlen ember alkotta épülete

A Bory-várat bizonyára mindenki ismeri, azt azonban már kevesen tudják róla, hogy a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb, egyetlen ember alkotta épülete. Bory Jenő építész szobrász 1923-tól egészen 1959-ben bekövetkezett haláláig építette a várat, mely a hitvesi szeretet szimbóluma is lett egyúttal.

Több mint 100 ezer ingatlan egy helyen (X)

Címkék: székesfehérvár lakáskeresés eladó ház négyzetméter eladó lakás