Itt az ágy helye a Feng Shui szerint
home dekor
2016.10.01. 08:39 I Otthon

Itt az ágy helye a Feng Shui szerint

A Feng Shuit az ősi Kínának köszönheti a világ, a keleti kultúra elve a lakberendezésben a négy elem tökéletes harmóniájára épül. Azok, akik hisznek abban, hogy az otthonukban sokkal jobban érezhetik magukat, és befolyásolhatják az életüket a keleti kultúra elvei szerint, fokozottan figyelnek arra, mi hova kerüljön, és melyik égtáj felé nézzen a lakásban.

A hálószoba általában a szerelem, házasság területe a bágua, azaz a Feng Shui térkép szerint, de a budapesti belvárosi lakások alaprajzai ritka esetben alkotnak tökéletes négyzetet, ami a Feng Shui térkép szerint az ideális lenne. Azoknak, akiknek gondjuk van a magánéletükkel, szeretnének új partnert bevonzani, vagy a meglévőt megerősíteni, a problémákon túllépni, a feng shui javaslata szerint először is rendet kell tenni a hálószobában. Minden olyan tárgyat, ami gyengítheti a kapcsolatot, ki kell szanálni: a fotókat a szülőkről inkább a nappaliba tegyük, a felhalmozott könyveket szintén vigyük el a hálóból, minden földre dobált ruhának találjunk más helyet, és ha nagyjából rend van, szellőztessünk egy nagyot.

51943221_l.jpg

Attól függően, hogy mit szeretnénk erősíteni az életünkben, ide-oda tologathatjuk az ágyat, a négy égtáj szerint. Például, aki jól szeretne aludni, és a szerelmi életét is erősítené, helyezze az ágyat fejjel nyugat felé. Aki nagyon mélyen szeretne aludni, annak az észak-nyugati irányba beállított ágy ajánlatos. 

a0a3180d171fb638373b2a3e2c98df42.jpg

Fotó: Pinterest

Mindez természetesen még nem elég, ettől elvileg erőre kap a hálószoba, áramlik a chi, azaz az életenergia, a melósabb része ezután következik. Az éjjeliszekrények vagy azok helyett használt asztalok, székek egyformák legyenek mindkét oldalon, a kislámpáknak szintén egyformának kell lenniük, vagy legalábbis nagyon hasonló méterűnek és egyforma színűnek. Ha a hálószoba nem esik a szerelem, házasság területére, akkor meg kell erősíteni a hálót, ehhez bézs színű, barnás ágyneműhuzatokat, feng shui gyertyákat, a szerelmet ábrázoló jelképeket ajánl a keleti lakberendezési technika. Ez utóbbira mutatunk is példát az éppen eladósorban lévő máriaremetei ház hálószobájából, kismadarakkal.

ot_fengshuiagy.jpg Kattintson a képre!

A tökéletesen megtervezett családi ház mellett működhet a Feng Shui egy belvárosi lakásban. Az alábbi I. kerületi eladó lakásból jól látható az otthonosság, már a képek is a harmóniáról, ízlésről és otthonteremtésről árulkodnakot_fengshuiagy_01.jpgKattintson a képre!

Címkék: lakberendezés fengshui homedecor home dekor