Mit rejt a Bikás domb? Lehet, hogy sosem tudod meg.
négyzetméter
2016.09.30. 10:01 I galerika

Mit rejt a Bikás domb? Lehet, hogy sosem tudod meg.

Egy eltemetett teherautó, vagy egyszerűen csak építési törmelék? Sokféle legenda kering arról, hogy vajon mi lehet a kelenföldi Bikás domb alatt, mint ahogy arról is, vajon hova tűntek az egyébként három szürke marhát ábrázoló szoborról a marhák szarvai közt álló nap, hold és csillagok. 

S bár a rejtélyekre valószínűleg már nem derül fény, a környéken lakó gyerekek egy remek szánkózódombot és mászókát köszönhetnek a lakótelep egykori építőinek, míg a felnőttek számára a domb körül elterülő, az elmúlt években folyton megújuló Bikás park nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

A 4-es metró megépülése Csipkerózsika-álmából ébresztette fel a Kelenföldi lakótelepet, amely kísérleti lakótelepként az ország egyik első lakótelepe volt és 1966-83 között épült. Az egyébként nagy népszerűségnek örvendő XI. kerületben ugyanis egyre rosszabb volt már a híre, és már-már „budai havanna”-ként kezdték emlegetni, mikor a 4-es metró bekapcsolta a város vérkeringésébe.

A budai metróvonal kiépítésével együtt megkezdődött a Bikás park rekonstrukciója is, a környéken azóta már futópálya, kutyafuttató, szabadtéri kondieszközök és egy mesterséges tó is helyet kaptak. Számtalan sportpálya létesült, köztük az ország legmenőbb streetball pályájával, ahol bizony NB I-es, NB II-es kosárlabdázók is megfordulnak.

Szerencsére a fejlesztés nem állt meg, hiszen egy kávézó és egy görkori pálya létesítése is folyamatban van, a 4-es metró megállójaként épült mini CET pedig nemcsak rengeteg természetes fényt biztosít az aluljáróban, hanem komoly építészeti értéket is képvisel a megújult park területén. Lássuk hát, milyen otthonokat találunk a Kelenföldi lakótelepen, a Bikás park környékén!

Gyönyörűen felújított otthon az Albert utcában

Egy felújított, szigetelt társasházban található ez a 3. emeleti lakás, melynek minden helyisége ízlésesen berendezett, és visszafogott színeivel harmóniát sugároz. A néhány éve teljes körű felújításon átesett lakás azonnal költözhető és 2 + 1 félszobával, hallal várja új tulajdonosát.

kelenfold1.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

 

Barátságos családi otthon az Etele úton

Kisgyerekes család számára ideális ez az 1 + 2 félszobás lakás, mely egy liftes házban a 3. emeleten helyezkedik el. Az egyedi mérőórákkal rendelkező lakás nyílászáróit kicserélték, így gazdaságosan fenntartható, jó állapotú, gyakorlatilag egy tisztasági festés után költözhető.

kelenfold2.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

 

Teljes berendezéssel egy panelprogramos házban

Egy panelprogramos ház 7. emeletén található ez az 1 + 1 félszobás lakás, melyben nemcsak a homlokzati hőszigetelés és a nyílászárók cseréje, hanem a radiátorok cseréje is megtörtént. A klimatizált lakás teljes berendezéssel várja új tulajdonosait, így akár azonnal költözhető.

kelenfold3.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

 

Beépített loggiával és gardróbbal az Etele és a Tétényi sarkán

Két külön- és egybenyíló szobával rendelkezik ez a 9. emeleti lakás, melynek beépített loggiája egy dolgozószobának, télikertnek vagy akár plusz tárolóhelynek is megfelel. De nem lesz gondja a tárolással annak, aki ezt a lakást választja új otthonául, hisz a lakás egy külön gardróbbal is rendelkezik. A panelprogramos házban található otthon ráadásul hőfokszabályzós radiátorokkal és egyedi mérőórával is felszerelt, így gazdaságosan fenntartható.

kelenfold4.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

 

Panorámával a Budai-hegyekre és a Citadellára

A 7. emeleten található ez a 2013-ban felújított lakás, melyben teljes vízvezeték csere, festés, mázolás, tapétázás történt, és a loggiára is redőnyök kerültek. A lakásnak helyet adó ház a panelprogram referencia épülete volt, így 2007-ben a homlokzat szigetelése és a nyílászárók cseréje, 2009-ben a fűtés korszerűsítése, 2015-16-ban pedig a gázvezetékek felülvizsgálata, és a vízvezetékek strang cseréje is megtörtént.

kelenfold5.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

 

Felújított lakás szuper konyhával az Etele úton

Egy panelprogramos ház 9. emeletén helyezkedik el ez a Gellért-hegyre panorámás lakás, mely 3 szobával és egy beépített loggiával várja új lakóit. A felújított lakás beépített konyhabútorában Bosch főzőlap és mosogatógép, Siemens hűtő, fagyasztó és mikró, valamint egy Miele sütő is helyet kapott, melyek mind a vételár részét képezik.

kelenfold6.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

 

 

Átlagárak! Mielőtt vásárolsz (X)

Címkék: panel négyzetméter eladó lakás Kelenföld lakás keresés