Titokzatos fehér ruhás nő hódít a náci üdülőközpontban
home dekor
2016.09.29. 13:22 I MeNa

Titokzatos fehér ruhás nő hódít a náci üdülőközpontban

Javában tart az egykori gigantikus náci üdülőközpont felújítása és átalakítása Rügen szigetén. A hírhedt épület luxus szabadidő központként éled újjá, ahol a fehér lesz az uralkodó szín. Nézzünk bele!

Szorgos kezek munkálkodnak ezekben a hónapokban a Rügen szigetén évtizedekig árválkodó rekord hosszú épületcsíkon és környékén. A nácik által csak Proraként emlegetett üdülőben egyszerre 20 ezer német munkás pihenhetett az akkori sztenderdekhez képest luxus színvonalon.

nazi_udulo_1.jpg

forrás: Metropole Marketing

A luxus az újjá varázsolt központban sem marad el, legalábbis erre enged követeztetni az archdaily.com által közölt látványterv. Feltűnik rajta egy elegáns hölgy is, aki bizonnyal hódítani fog. Ruhája igazodik az egész központ meghatározó színéhez, a fehérhez, ami légiessé teszi a szobák és a közös terek belvilágát.

nazi_udulo_7.jpg

forrás: Metropole Marketing

Adolf Hitler még 1936-ban rendelte el az építkezést.Történészek szerint bevallottan az is volt a cél, hogy barátságosnak, emberbarátnak állítsák be a nácikat a német lakosság előtt. A beruházással az I. világháború után újra, humánusra vágyó lakosságnak akartak felmutatni valamit. A háború kezdetekor azonban leállt a munka, az ingatlannal a háború után sem törődtek, lassan az enyészeté lett.

nazi_udulo_4.jpg

forrás: Metropole Marketing

A német Metropole Marketing 2013-ban vásárolta meg a felújítás jogát. Azt nem tudni, mennyit fizettek, viszont gyorsan közölték, hogy az új balatoni szuper apartmanoknál is nagyobb luxust nyújtó nyaralókat és teljesen felszerelt apartmanokat fognak kialakítani.Létre hoznak egy hotelt is, valamint rendelkezésre áll majd egy felső kategóriás gyógy-és wellness központ is. 

nazi_udulo_3.jpg

forrás: Metropole Marketing

A fejlesztő 2022-re szeretné befejezni a munkát, az értékestést azonban már most megkezdte. Egyelőre azt tudni hogy egy apartmanért 400-725 ezer dollárt kérnek.

nazi_udulo_2.jpg

forrá: Metropole Marketing

A néhány tucat penthouse lakás a kínálati ár felső végéhez lesz nagyon közel. Nagyon sok üveg felület lesz, a tengerre néző lakásokban különleges árnyékolókat, fűtőberendezéseket is beszerelnek.

Nem kell ilyen messzire utazni, hogy egy menő ingatlan tulajdonosa legyél, ilyen penthouse lakásokat ugyanis Budapesten is találhatsz!

Címkék: külföld luxus penthouse home dekor