Ezért menő a fehér a lakásban
home dekor
2016.09.28. 15:27 I Otthon

Ezért menő a fehér a lakásban

A fehér olyan, mint egy jó barát, könnyen elérhető, megbízható, és az összes dolgot, ami körülötte van, kiemeli. Folyamatosan fényt ad a térnek, még este is világosabb a fehér színektől a lakás. Tökéletes háttér - ilyen véleménnyel vannak a világ legjobb enteriőr designerei a fehér színről, az Elle Decor kérdezte meg őket erről. 

A fehér falak közt (lehetőleg lebegő) fehér bútorok annyira világossá és szellőssé teszik a teret, hogy emiatt a legegyszerűbb és legnagyszerűbb stílus, amit csak el lehet képzelni. Előnye, hogy a felsoroltak mellett elegánssá teszi a lakás bármelyik területét, hátránya, hogy minden folt meglátszik rajta, és sokat kell takarítani.

A hófehér árnyalatoktól az elefántcsont színig mindenféle fehér árnyalatot kínálnak a festékmárkák, így a szimpla fehér falak máris nem lesznek egyszerűen csak fehérek. Választhatjuk a legenyhébb sárgás fehéret, szürkésfehéret, bármilyen fehéret, amelyik jól passzol a meglévő bútorokhoz, padlóhoz. Nappaliba, hálószobába, fürdőszobába és a mosdóba is a legegyszerűbb választás, ha mindent fehérrel borítunk be, kivéve talán a padlót - vagy még azt is.

A fehérhez a betonból készült anyagok, a fenyőszínű bútorok, az üveg/kristály/átlátszó bútorok remekül illenek. A kiegészítőkkel máris játszatunk a színekkel, de aki most nagyon trendi akar lenni, az hús színű függönyöket és lilás szürkés párnákat, ágyneműhuzatokat választ, mert ezek azok, amik igazán glamouros hangulatot adnak bármelyik lakótérnek. 

A fekete-fehér-fa színek, a fehér-arany-üveg, a fehér-szürke-virágmintás dekor anyagokra lejjebb látható példa, mindegyik lakberendező keze munkája. Az alábbi lakások stílusából ihletet merítve akár a fehér-fekete-arany, a fehér-virágminta-üveg és ezek bármelyik variációját választhatjuk - nem is kell feltétlenül szakember segítsége, ha az alapanyagok és a vezetékek rendben vannak a lakásban. 

A fehér és a virágminta 

ot_feher_02.jpg

Kattintson a képre!

 

Hófehér konyha

sopron_ut_lakas_elado.jpg

Kattintson a képre!

 

Fehér hálószoba levegő szekrényekkel

losonc_utca_elado_lakas.jpg

Kattintson a képre!

Címkék: home dekor