Menekülj el Pestről az ország legkisebb településeire!
négyzetméter
2016.09.27. 10:48 I csorbazs

Menekülj el Pestről az ország legkisebb településeire!

Mekkora az ideális településméret? Legyen sűrűn lakott nyüzsgő és folyton pezsgő? Legyen icipici, vadregényes és a nyugalom szigete? Ezt nem szeretnénk és nem is lehet objektíven megítélni, hiszen ízlés és élethelyzet kérdése. Ez a poszt azoknak szól, akik az utóbbi verziót részesítik előnyben.

Minden bizonnyal lehet abban valami, hogy az ember képes telítődni az őt körülvevő zajjal, embertömeggel, kötelezettségekkel és feladatokkal. Szerencsés esetben ilyenkor az illető összepakolja cókmókját és néhány napra/hétre elvonul családostul vagy egymaga a világ dübörgése elől. Egyre többször hallani azonban olyanokról is, akik nagyvárosi énjüket hátrahagyva vidékre költöznek és ott folytatják tovább az életüket. 

Nekik, a csendre vágyóknak szeretnénk mai posztunkban néhány tippet adni! Az "Éledő falvak" kezdeményezés célul tűzte ki, hogy feltérképezi az ország legkisebb, kihalófélben lévő falvait. Kezdeményezésük nagyjából 1 éve indult, ekkor Zala megye 50 lakosnál kevesebbet számláló települései kerültek fel a listára. Lássuk, milyen 50 fő alatti települések közül válogathatnak még azok, akik szeretnék elhagyni a nagyvárost és csendesebb környezetben élni.

eledo_falvak.jpg

Keresgélésünk során rábukkantunk néhány eladó ingatlanra is, ami e településeken vagy ezek környékén található. Mutatjuk őket, szemezgessetek kedvetekre!

Tornácos házikó elképesztő környezetben 

A hagyományos népi építészeti stílus jegyeit viseli magán ez a 2003-ban újjá épült elbűvölő tornácos házikó. Képzeld csak el, milyen jó lehet a reggeli kávét kortyolgatni a tornácon és gyönyörködni a környék és a természet szépségében!

További képekért kattints a fotóra!teresznye_elado_haz.jpg

 

Felújított otthon Veszprém megyében

Mindössze 50 főt számlál Zalameggyes, ahol ez a csaknem 100 négyzetméteres családi ház áll. Az ingatlan maga jó állapotban van és tartozik hozzá egy különálló egyszobás épületrész is. 

További képekért kattints a fotóra!zalameggyes_elado_haz.jpg

 

Családi ház Kisvejkén 

A mindössze 20 fős Szárász szomszédságában található, egy 400 fős településen, Kisvejkén ez a 110 négyzetméteres családi ház, mely jelenleg új tulajdonosát keresi. A közepes állapotú otthonból némi ráfordítással és fantáziával bűbájos hajlék varázsolható.

További képekért kattints a fotóra!kisvejke_elado_haz.jpg

 

Biznisz a zöldben

Turisztikai célokra is kifejezetten alkalmas ez a gyönyörű panorámával bíró ingatlan, mely az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában, a Jósva patak völgyében, Szinpetrin található. Vállalkozó szellemű zöldbe vágyók, ezt látnotok kell!

További képekért kattints a fotóra!szinpetri_elado_haz.jpg

Több mint 100 ezer ingatlan egy helyen (x) 

 

Címkék: turizmus vidék eladó ingatlan négyzetméter