Íme, ez a világ legdrágább háza
home dekor
2016.09.23. 09:00 I Otthon

Íme, ez a világ legdrágább háza

Egy milliárd és egy millió dolláros áron az ingatlanpiacra került a világ legdrágább háza, írja az Elle Decor. Ez mintegy 300 milliárd forint. Ha valakinek van feleslegesen ennyi pénze, és szívesen élne olyan kastélyban, amiben anno egy király is lehajtotta a fejét, akkor eljött az ő ideje.

Az elképesztően drága ingatlan Dél-Franciaországban van, Saint-Jean-Cap-Ferrat városkában és a kastély hivatalos neve Villa Les Cèdres. A ház már az 1800-as évek végén is létezett, mostani állapota 1930-ra tehető. A villa tizennégy hektárnyi gondosan ápolt kertet foglal magába, több mint húsz üvegházat és 15 000 növényt, amiket 15 kertész gondoz. Továbbá olimpia-méretű úszómedencéje van, bálterme, istállója 30 lóval és tíz szobája.


A ház mindeddig Suzanne Marnier-Lapostolle tulajdonában állt, akinek a családjáé a Grand Marnier, és akik idén tavasszal megvásárolták a Campari céget. A likőrgyáros család 1924 óta birtokolja az ingatlant, előttük 1865-től 1909-ig II. Lipót belga király élt ott, akinek a nevéhez fűződik a Kongói Szabadállam mint afrikai gyarmat megszerzése és kizsákmányolása. Ez az információ azért fontos, mert a jelenlegi legdrágább ingatlan a világon az afrikai gyarmatokból származó pénzből épült. II. Lipót belga király több franciaországi ingatlant is építtetett magának a gyarmataiból befolyó pénzekből. (Csak mellékesen, az afrikai gyarmati közigazgatás az ő uralkodása alatt 8 millió áldozatot követelt.)

Fotó: Getty és Wikipédia

Kattintson a képre a nagyításhoz!

A magyarországi ingatlanpiacon is van, ha nem is egykori királyi rezidencia, de hercegi és miniszterelnöki villa, amit eladásra kínálnak. Az Andrássy úton a Kodály köröndnél található az alábbi villa, ami Feszty Adolf tervei szerint készült, és amiben egykor éltek Szász-coburg-gothai hercegek, báró Csetei Herzog Mór Lipót, majd 1945-46 között Magyarország miniszterelnöke, Tildy Zoltán. Ekkor ideiglenes kormányfői rezidenciává minősítették. Jelenleg négy luxuslakást alakítottak ki az egykori rezidenciából, a házhoz borospince, hamam és gyönyörű belső kert is tartozik - szökőkúttal és pihenő padokkal.

ot_villa.jpg

Kattintson a képre!

 

Címkék: luxus legdrágább luxuslakás home dekor