Luxustelep a budai Duna-parton, dán ízlés szerint
gazdálkodj okosan
2016.09.20. 07:30 I MeNa

Luxustelep a budai Duna-parton, dán ízlés szerint

Külföldi, méghozzá dán tervezők beépítési koncepciója érvényesül a budai Duna-part luxus negyedének szánt építkezésnél. A Kopaszi gát környékét átalakító fejlesztő örülhet: a lakások eladásával alig kell bajlódnia, hiába a szuper magas árak.

Ötszörös a túljelentkezés a Kopaszi gáton megvalósuló BudaPart ingatlanberuházás lakásaira. Pedig a négyzetméterenkénti árak 650-850 ezer forint között mozognak. Mégsem váratlan, hogy a vízpartra vágyók ezt a pénzt is megadják, noha a lakást többnyire csak látványtervből ismerik.Trendinek gondolhatják ezt a környéket és elsőként csaptak le az ingatlanokra. Vagy azért, mert tényleg ott akarnak lakni vagy azért, mert bíznak az értéknövekedésben. 

aarhus-harbor_adept_tervezo_iroda.jpg

Az aarhusi öböl lakótelepének látványterve az egyik belső kert felöl

forrás. adept.dk

Talán nem is tudják, hogy a magas presztízsűnek hirdetett vízparti lakások és irodaépületek beépítési koncepcióját nem magyar, hanem egy dán céggel, az Adept várostervező irodával terveztette a magyar fejlesztő Property Market vállalat. Ez a skandináv iroda egyebek között a dániai Aarhus város öböl-beruházásánál is főszerepet játszott, építészeti díjat is kapott érte. Más vegyes funkciójú projekteknél is tapasztalatot szerzett. 

aarhus-harbor_2.jpg

Így néz ki a dániai negyed a kikötőben lévő hajókról

forrás: adept.dk

Nem idegen Magyarországtól a dán építészeti tudás és tapasztalat felhasználása. A szocialista korszakban a tömege lakáséptés megkezdése előtt egy dán koncepció versenyzett a szovjettel. Végül utóbbi győzött, sokunk bírálatát kiváltva.

A Property Market fejlesztő cég azt ígéri, hogy a Kopaszi gáton minden lakást gépesített konyhával, árnyékolástechnikával, okos otthon technológiákkal ad át, figyelembe véve a legszigorúbb energetikai követelményeknek való megfelelést is. Az otthonok 2,85-3 méter közti belmagasságúak lesznek, ami ugyancsak egyedi a budapesti újépítésű lakóingatlanok piacán. "Kiemelt célunk, hogy Budapest új városnegyede izgalmas színfoltot jelentsen majd az ide költözőknek, a munkába járóknak, valamint a kikapcsolódási céllal érkező városlakóknak is.” – mondta Árendás Gergely, a Property Market ügyvezetője.

Szeptember folyamán indul az irodaterületek értékesítése is, erről rövidesen külön tájékoztatást ad a társaság.

Címkék: gazdálkodj okosan Kopaszi gát okosotthon Property Market dunaparti lakások